TürkAkım'dan Kırklareli'ndeki hastane ve vatandaşlara koruyucu sağlık ile temizlik malzemesi yardımı

TürkAkım'dan Kırklareli'ndeki hastane ve vatandaşlara koruyucu sağlık ile temizlik malzemesi yardımı

Rusya'nın Anapa şehrinden Kıyıköy'e uzanan ve Avrupa'ya doğalgaz akışının sağlandığı TürkAkım boru hattı tarafından, Kırklareli'nde hastaneler ile vatandaşlara koruyucu sağlık ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

TürkAkım proje şirketinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kıyıköy'de üç katlı cerrahi maske ve eldivenlerden oluşan sağlık kitlerinin dağıtıldığı belirtildi.

Trakya'daki çeşitli sağlık kurumlarına cerrahi maske, N95 maske, cerrahi eldiven, önlük, siperlik, temassız ateş ölçer ve dezenfektan gibi malzemelerin de dağıtıldığı aktarılan açıklamada, Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği'ne de çok sayıda ozonlu hava temizleme cihazı bağışlandığı bildirildi.

Bu cihazların Kıyıköy'deki otel, pansiyon, kamp alanı, restoran ve kafelerin yanı sıra ortak kamusal alanların dezenfeksiyonu için kullanılarak beldenin turizm faaliyetlerini güvenle yeniden başlatmasına olanak sağlayacağı ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Maske ve eldiven kitlerinin Kıyıköy sakinlerine dağıtımı muhtarlar ve Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla gerçekleştirilmekte. Bağışlanan sağlık malzemeleri ise Kırklareli, Saray, Vize ve Kapaklı Sağlık Müdürlükleri tarafından ilgili devlet hastanelerine ulaştırılacak. TürkAkım ailesi olarak, Kovid-19'un yol açtığı küresel sağlık krizinde Trakya'daki komşularımızla dayanışma arzusundan hareketle tedarik ettiğimiz bu malzemelerin, sağlık çalışanlarımızı ve Kıyıköy halkını hastalıktan korumasını diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler