İYİ Parti'nin 'Ayasofya ibadete açılsın' önerisine AK Parti'den ret: 'Gerekli adımlar temmuzda atılacak'

İYİ Parti'nin 'Ayasofya ibadete açılsın' önerisine AK Parti'den ret: 'Gerekli adımlar temmuzda atılacak'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına dair önerisi, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla kabul edilmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Danıştay'ın konuyla ilgili kararı temmuz ayında vereceğini belirterek "Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, öneriye 'şimdilik' ret verdiklerini söyledi. Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

 

'Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik'

Muş, daha sonra bazı internet sitelerinde yer alan haberlere tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabında bir açıklama yayınlayan Muş, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler