Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Sevmeliyiz

Listelerde hala ön sıralarda yer alan şarkısında “Sevmemeliyiz” diyor ama bence ‘sevmeliyiz’.. 24 yaşında bir müzik starı O. Mahmut Orhan ile birlikte dünyayı kasıp kavuran 'Feel' şarkısı ile girdi hayatımıza. Gaziantep doğumlu. 8 yaşından sonra hep İzmir’deydi. Ta ki şöhret olana değin..

Sena Şener’i en son Eskişehir’de düzenlenen CityFest’te izledim. Müthiş bir sahnesi var. Bir dünya insanı. İngilizce şarkıları söylerken de kendi şarkılarını seslendirirken de izleyicilerle iletişimi harika..Şöyle bir filmi geri sarıp öyküsünü dinleyelim mi? Yazıyı okurken bir ‘Sena Şener Spotify listesi ‘ de kulaklığınızdan içinize işleyebilir.

“Müzik eğitimi almadım. Babam müzik öğretmeni ama bana hiç bir şey öğretmeye çalışmadı. Öğretmen olanlar kendi çocuklarına hiçbir şey öğretmez ya, onun gibi. İnternetten öğrendim her şeyi. 9 yaşındaydım başladığımda. Şarkı söylemeye de müzik dinleyerek, daha çok sevdiğim şarkıcıları taklit ederek başladım. Gitar çalmayı da videolardan öğrendim. İzmir’de kararımı vermiştim. Bu arada sürekli okul değiştirdim. Bunun biraz gözlemci tarafıma etkisi oldu. Şöyle bir şey var; kendimi hiçbir yere kanalize etmem. Sürekli ortamım değiştiği için her yere kolay adapte olabilirim. Lisede iki okul değiştirdim. Önce sayısala zorladılar, notu en yüksek olan benim diye. Matematik güzel ama alanındaki meslekler beni heyecanlandırmıyordu. TM’ye geçmeye karar verdim. Fakat yine mutsuz oldum çünkü edebiyata meraklıyım, müziğe meraklıyım; onların birlikte olmasına meraklıyım. Sonra yabancı dil sınıfına geçtim ve sonra da İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı kazandım.”

Sena Şener ilk kez 16 yaşındayken Cunda’da Babu’nun mekanında sahneye çıkıyor.Dikkati çeken performansı ise İzmir’deki bir AVM deki konseri..Gitar çalıyor,şarkı söylüyor 7 saat boyunca. Sadece izleyicilerin değil yapım şirketlerinin de radarına girmiştir artık. Müziğine elektronik müzik diyorlar ,bence öyle değil. Bir kalıba sokulması da mümkün değil. Folk, blues, rock..pop..Matt Corby onu çok etkilemiş başlarda..Söz yine genç sanatçının..

“Matt Corby’in Brother şarkısını dinledim; o davulların ve vokallerin sertliği, ama aynı zamanda yumuşaklığı, anlatmaya çalıştığı şey beni kendimden geçirdi. Onunla birlikte alternatif müziğe başladığım için bende etkisinin büyük olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında Fikret Kızılok’tan da etkilenmişimdir. Onun o gerçekçiliği, hodri meydan bir adam oluşu.. Amy Winehouse ile de aynı tarz müzik yaptığımız için insanlar benzetiyor fakat özgünlük önemli olan. Caz dışında her tür müzikte varım. Türkülere de bayılıyorum. Aşık Veysel, şarkı ve söz yazımında çok etkisi olan biri benim için. Türk Sanat müziğini de seviyorum.”

Sena Şener, sadece müzik kariyeriyle değil aynı zamanda eğitim kariyeriyle de başarılara imza attı. Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden mezun. Hit parçaları arasında “Bak Bana”, “Sevmemeliyiz”,”Teni tenime”,”Kapkaranlık her günüm”,”Affetmem” “Porselen kadın” var Ülkemizde de çok sevilen Kadebostany, yepyeni teklisi Two Lovebirds in a Cage'de Şener ile güçlerini birleştirdi. Two Lovebirds in a Cage, 70'lerin ses estetiğinin hassas elektronik prodüksiyonlarla ustaca bir karışımı olarak dikkat çekiyor.

Şener’in “İnsan Gelir İnsan Geçer “albümü hala gündemde. Hemen hemen hergün bir şehirde sahne alıyor sanatçı. Fırsat bulduğunda yeni bir albüm yapacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.