Sarıgül Soruşturmasında İkinci Dalga Operasyonunda Gözaltına Alınanların İsimleri Belli Oldu

Sarıgül Soruşturmasında İkinci Dalga Operasyonunda Gözaltına Alınanların İsimleri Belli Oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarıgül ailesine yönelik yürütülen kara para aklama soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Mustafa Sarıgül ve ailesine yönelik "yurt içinde ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ikinci dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki ifade ve adli muayene işlemleri tamamlandı. Zanlılar, bu sabah saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

GÖZALTINA ALINAN 10 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen şüphelilerin isimleri şöyle:

  • Metin Mevlüt Sarıgül (Mustafa Sarıgül'ün ağabeyi)
  • Aynur Aydın (Şişli Meslek Yüksekokulu Müdürü)
  • Davut Kaymak (Dönemin Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü)
  • Babür İstanbullu (Dönemin Şişli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü)
  • Hürriyet Büken (Dönemin Özel Kalem Müdürü)
  • Ömer Yazıcı (Dönemin Kentyol Yönetim Kurulu Başkanı)
  • Gençağa Meriç (Maritza İnşaat Şirketi Ortağı)
  • Ahmet Meriç (Maritza Şirketi Ortağı)
  • Mehmet Meriç (Maritza Şirketi Ortağı)
  • Berrak Çetinkaya
  • Altuğ Altınbaş Sürer (West Faktoring Sahibi)

Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Orhan Yıldırım'ın ise yurt dışında olduğu ve yakalanmasına yönelik işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

SORUŞTURMADA İLK DALGADA 22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Kapsamlı finansal denetimler ve tanık ifadeleri doğrultusunda genişleyen soruşturmanın ilk safhasında, Emir ve Ömer Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu 22 şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Adliyeye sevk edilen 10 şüphelinin savcılıktaki sorgularının ardından hakimliğe sevk edilmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler