Rusya Merkez Bankası Başkanı'nın gizlice Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı'nın gizlice Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Türkiye'yi gizlice ziyaret etti mi?

Dünya Gazetesi Yazarı Kerim Ülker bu iddiaya sayfasına taşıdı. Ülker, Rusya Merkez Bankası Başkanı'nın Türkiye'ye sessiz sedasız gelip, görüşmeler yaptığını öne sürdü.Dünya yazarı Kerim Ülker, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın “gizlice Türkiye’ye gelip bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini” öne sürdü.Ülker'e göre Nabiullina, bu görüşmelerden istediği sonucu alamadı.Çünkü özel bankaların ardından üç kamu bankası daha Rus ödeme sistemi MİR'den çıkış yaptı.

Ülker, bugünkü köşe yazısında Nabiullina’nın ziyareti hakkında özetle şunları yazdı:

"Sessiz sedasız tabir-i caiz ise gizlice yapılan bu ziyaretin aktörleri ise Rus finans sisteminin tepe isimleriydi. Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın da aralarında bulunduğu bir Rus heyeti önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a geldi.

Edindiğim bilgilere göre Nabiullina, Türk bankalarının yöneticileriyle görüştü. Ödeme sistemleri konusunda çalışmalar yürütmeye çalıştı. Ancak sonuç beklediği gibi olmadı.

Hatta ziyareti sürecinde tarihi yarımadaya da giden Nabiullina, Rusya’da oldukça popüler olan ünlü bir restoranda da İstanbul’da yaşayan Rus vatandaşlarıyla da görüştü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika