Erdoğan: Merkez Bankamızla konuştuk

Erdoğan: Merkez Bankamızla konuştuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası ile görüştüğünü, yüzde 12'ye inen faizin önümüzdeki toplantılarda daha da inmesini telkin ettiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası (TCMB) ile konuştuğunu, yüzde 12’ye inen politika faizinin daha da inmesini telkin ettiğini söyledi.

Erdoğan, Ankara’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmadan satır başları şöyle:

– Esnaf kredisinde limitin 500 bine kadar çıkarılması aşılamayacak şeyler değil. En büyük savaşım faizle, en büyük düşmanım faizdir.

– Faizi yüzde 12’ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez, bunun daha da inmesi lazım. Halkbank Genel Müdürü karşımda duruyor. Merkez Bankamızla konuştuk konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunun daha da inmesi gereğini telkin ediyorum.

– Aramızda maalesef yüksek faizi savunanlar yok mu, var. Başta muhalefet olmak üzere onlar da bunu savunuyor. Cumhurbaşkanınız bunu savunmuyor.

– Enflasyonla bir mücadelemiz var. İnşallah yıl başından sonra enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum.

– Yatırım kredilerinde de, ben diyorum ki, kamu bankalarının kapısını aşındırın. Özel sektör bankaları ne yapar bilmiyorum ama kamu bankalarına talimatım var; yatırımcıyı darda bırakmayacaksınız, gerekli desteği vereceksiniz.

– Sayın Palandöken gaz veremeye alışmıştır, devamlı gaz verir. Tüm kamu bankalarına sesleniyorum, siz kolaylaştırıcı olacaksınız.

– Paradan para kazanmaya alışmış tufeylilerin ve mandacı iktisatçıların artık hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellere dayalı ezberlerine itibar etmiyoruz.

– Türkiye küresel ekonomiyle bütünleşmiş bir ülkedir, dünyada yaşanan krizlerin Türkiye’yi es geçmesi düşünülemez, küresel fırtınadan ister istemez biz de etkileniyoruz.

– Bu akşam Sayın Putin ile görüşmemiz olacak ve kendileriyle Ukrayna ile olan sıkıntıları bir değerlendirme fırsatım olacak.


– Bakın şu anda İngiltere’de sterlin patladı, nereden nereye geldi, övünüyorlardı, ama şimdi patladılar.

– Sosyal konut projemize 5 milyonu aşan müracaat var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi