Hüseyin Ergül

Hüseyin Ergül

NOKTALARIN UC UCA EKLENMESİ / VE NOKTANIN BÜYÜMESİ

Büyüyen şey, nokta için hep noktaya benzeyen ama hacimsel olarak çoğalan şeydir. Düzlemde noktanın tekrarı ile doğruların oluşumu gibi değil.

ekran-goruntusu-2023-03-02-084831.jpg

Ve hep 1 (bir) olarak sembollenir. Noktanın geometride (şekilbilimde) “boyutsuzdur” kabul ilkesi vardır.

İnsan evladı, elinde bulunan ölçü araç ve gereçleriyle ona, sembolik bir değer verir. Her yeni bir oluşum için, yeni bir sembol değeri verilmiş olur. Bilinen ve kullanılan sembol değeri, rakam denilen işaretlerle sembollenir. Bir Özdeş olur 1 sembolü ile. 2 Özdeş olur, 1+1=2 sembolü ile ve böyle devam eder. Noktanın büyüyerek çoğalması, doğrusal ve eğrisel, ilk boyutsuz olarak olma gerçeğine simetrik uyumlu hacimsel büyüme gösterir. Ve boyutlar ölçülebilir durum alır.

ekran-goruntusu-2023-03-02-084840.jpg

Ve bunların ölçüsel oluşları ile, akıl denilen bedensiz varlığın çalışır olması izlenir. Bedensiz varlığın bedenle çalışır olması, maddenin ikircikli (dualitik) oluşu ve madde antimadde kavramlarının oluşum gerçekleriyle örtüşür. Akıl, bedenle ilişkisinden maddeyi bilir, görünür, tanımlar duruma getirir. Akıl, bedenle ilişkisinden maddeyi bilir, görünür, tanımlar hale getirirken bedenleşmenin özelliği ile antimadde denilen, madde karşıtını, bilinmez görünmez durumda tutar. Bu özellikler için yok anlamını sembolleyen sıfır (0) kullanılmış olur.

Var + Yok = Var

Var çarpı (.)Yok = Yok

Sayısal olarak,

1+0=1

1.0=0

Bu kabulün temelinde çelişki vardır. (Detaylı inceleme anlatılacak)

Semiloji Matematiği’nde (sayıbilim) ve Sekuraltı Felsefe’de “Yokluklar, başka türlü varlıklardır.” Görüşü vardır. Yokluk varlıkları var denilen varlıkların varoluş nedenleridir. Rakamların sembolik gücü basamaktaki yerine görü değişir olmaktadır. İmsülatif Sayıbilimde sayılar ve tüm diller birer sembol değerleri ile anlaşılır olur. Ve tüm değişim ve dönüşümler, silinmeye yok olmaya açıktır.

DÜNYA ZAMANI

4 OCAK 2023

“EYBİYOLCU”

DOKUZLU DÜZENDE

4/1/224(9)+7

HÜSEYİN EROĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar