Fransa'dan 1,4 Milyar Dolarlık Savaş Uçağı 'Çalındı'

Fransa'dan 1,4 Milyar Dolarlık Savaş Uçağı 'Çalındı'

Fransa Başbakanı Hollande,Hindistan Başbakanı Modi'nin,'1,4 milyar dolarlık' yolsuzluk yaptığını açıkladı.Hindistan'da basının tamamıyla hükümet güçlerinin elinde olduğu,merkez dışındaki Hint halkının hiçbir şekilde konudan haberdar olamadığı söylendi.

Fransa Başbakanı Hollande,Hindistan Başbakanı Modi'nin, '1,4 milyar dolarlık' yolsuzluk yaptığını açıkladı. Hindistan'da basının tamamıyla hükümet güçlerinin elinde olduğu, bu yüzden merkezden uzak  Hint halkının hiçbir şekilde bu konudan haberdar olamadığı bildirildi.

Fransız ve Hint Savunma Bakanlarının bundan iki yıl önce F-36 Rafael savaş uçakları alımına dair 1,4 milyar dolarlık anlaşma yaptığı,ancak Fransız savaş uçakları firması Dassault'un Hint firma Ambani'den parasını alamadığı açığa çıktı. Bu sırada Ambani firmasının Julie Gayet filmine sponsor olduğu, Dassault'un 'bu sponsorluğunuz bizim savaş uçakları ödememizi geciktirecek' uyarısında bulunduğu belirtildi. Ambani firması ise, 'Savaş uçaklarının bizim firmamızla ilgisi yok. Onların parasını devlet bize verecek, biz de size aktaracağız. Tam bir hükümet güvencemiz var.' karşılığını verdi.

Fransa Başbakanı Hollande, 'Anlaşmayı yaptıktan sonra bize Ambani firmasını öneren Hindistan hükümetinin kendisiydi.' açıklamasında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanları ise Paris ve Yeni Delhi arasındaki diplomatik ilişkinin zarar göreceğini söyledi.

Özel Şirketler Yerine Kamu Kurumlarımıza Yönlendirilseydi

Fransız siyasetçiler ise, Fransa'da hata olduğu yorumunda bulundu. 'Fransa,bu anlaşmaları bir özel şirkete yönlendirmek yerine kendi kamu kurumlarını devreye soksaydı,bu boyutlarda bir kaybımız olmazdı.' denildi.

Modi ise bu konuya hükümetin hiçbir şekilde dahil olmadığının altını çizdi. Hint muhalefet partisi, bu konunun araştırılması için genişletilmiş bir mahkeme talep etti. Hükümet yetkililerinin istifasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler