Suudi Arabistan: 'İran'a Hemen Müdahale Edin!'

Suudi Arabistan: 'İran'a Hemen Müdahale Edin!'

BM Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdallah Al-Muallimi,'İran'ın Buşehr kentindeki nükleer reaktörden endişeliyiz.BM, IAEA müdahale etsin.' açıklamasında bulundu.

BM Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdallah Al-Muallimi,'İran'ın Buşehr kentindeki nükleer reaktörden endişeliyiz. Nükleer silahlardan arındırılmaya ilişkin çabalar arttırılmalı' açıklamasında bulundu.


'Uluslararası toplum,var olan denüklerizasyon anlaşmalarına uymalı. Bu anlaşmaların hukuki ve etik çerçevelerine göre hareket edilmeli. Amacımız, nükleer silahlardan uzak bir dünyadır' diyen BM Büyükelçisi, İran'ı hedef aldı.

Suudi BM Büyükelçisi :'İran'ı Zorlayın!'


'İran'ın Buşehr kentindeki nükleer reaktörden endişeleniyoruz. Arap Körfezi'ne 200 km uzaklıkta ve özellikle aktif bir sismik deprem çizgisinde yer alıyor. En küçük miktarda bir radyasyon salınımında havayı, bitkilerin yetişmesini ve yiyecek maddelerini büyük bir tehlike bekliyor olacak.” dedi.

Uluslararası toplumu,BM'yi ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nı (IAEA) göreve çağırdı. 'İran'ın uluslararası hukuka ve nükleer güvenlik standartlarına uymasını sağlayın.' şeklinde sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler