Danimarka Kraliçesi Margrethe, 4 torununun Kraliyet unvanını geri aldı

Danimarka Kraliçesi Margrethe, 4 torununun Kraliyet unvanını geri aldı

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, sekiz torunundan dördünün kraliyet unvanlarını elinden aldı. Kararın, Kraliyet ailesini 'sarstığı' ifade ediliyor.

Kraliçe'nin ikinci oğlu Prens Joachim'in çocukları; Nikolai, Felix, Henrik ve Athena, 1 Ocak 2023'ten itibaren 'Monpezat Kontu' veya 'Monpezat Kontesi' olarak anılacak. Prens Joachim, Danimarka tahtının 6'ncı varisi.

Kraliçe II. Elizabeth'in vefatından sonra en uzun süre tahtta kalan hükümdar olan 82 yaşındaki Kraliçe Margrethe, çarşamba günü yapılan açıklamada tüm kraliyet unvanlarını kaldırdığını duyurdu. Kraliyet'ten yapılan açıklama şöyle:

Kraliçe kararıyla, Danimarka Kraliyet Evi ile resmi bir bağlılığın sahip olduğu özel hususlar ve görevlerle sınırlandırılmadan, dört torunun kendi hayatlarını çok daha büyük ölçüde şekillendirebilmeleri için bir çerçeve oluşturmak istiyor. Majesteleri, 1 Ocak 2023'ten itibaren, Kraliyet Ekselansları Prens Joachim'in soyundan gelenlerin unvanlarını yalnızca Monpezat kont ve kontesi olarak kullanmalarına karar verdi, çünkü şimdiye kadar sahip oldukları prens ve prenses unvanları sona erecek.

Danimarka hükümdarı gazetecilere verdiği demeçte kararını savunarak, "Uzun zamandır aklımda olan bir düşünce ve geleceklerinde onlar için iyi olacağını düşünüyorum. Sebep bu” dedi.Danimarka Kraliçesi Margrethe, 4 torununun Kraliyet unvanını geri aldı

Ancak haber kraliyet ailesinin tüm üyeleri tarafından iyi karşılanmadı. Kraliyet unvanlarını kaybetmek üzere olan Prens Nikolai ve Prens Felix'in annesi Frederiksborg Kontesi Alexandra, haberlerin 'kafasını karıştırdığını' söyledi.

Danimarka dergisi Se og Hør'a göre, Prens Joachim'in eski eşi yaptığı açıklamada "Üzüntü ve şok içindeyiz" dedi.

Çocuklar dışlanmış hissediyor. Kimliklerinin neden ellerinden alındığını anlayamıyorlar.

Tahtın varisi Prens Frederik ile eşi Prenses Mary ve çocuklarının unvanlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler