Asgari ücret zammı için 3 senaryo! Oran ve rakamlar birlikte verildi

Asgari ücret zammı için 3 senaryo! Oran ve rakamlar birlikte verildi

Asgari ücret zammı yılın sonrasına yaklaşırken yeniden gündemin 1 numaralı konusu oldu. Asgari ücret geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 30 oranında zamlanarak 5 bin 500 TL'ye yükselmişti...

Asgari ücret zammı yılın sonrasına yaklaşırken yeniden gündemin 1 numaralı konusu oldu. Asgari ücret geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 30 oranında zamlanarak 5 bin 500 TL'ye yükselmişti. Yeni asgari ücret zammına ilişkin ilk tahminler gelmeye başlarken uzmanlar 3 senaryo üzerinde duruyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret zammına ilişkin çalışanları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.İşte asgari ücret zammına dair konuşulan rakamlar...

Asgari ücrete aralık ayında yapılacak zam işveren ve çalışanlar tarafından merak ediliyor. Milyonların merak ettiği soruya yanıt arnırken, yıl sonuna doğru tahminler de sıklaştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANDAN YENİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin yaptığı açıklamada, "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık'ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız." dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"2023'e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık'ta yapacağız."

MEMUR ZAAMMIYLA EŞ DEĞER BİR ARTIŞ OLUR

"MEMUR ZAAMMIYLA EŞ DEĞER BİR ARTIŞ OLUR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise katıldığı bir programda asgari ücret konusundaki soruya, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim." diye konuştu.

"Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur." dedi.

BAKAN BİLGİN: ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ, SÖZÜMÜZDÜR

BAKAN BİLGİN: ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ, SÖZÜMÜZDÜR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de yeni asgari ücret zammına ilişkin olarak, "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür" dedi.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET NE KADAR

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471 TL, net 5500,35 TL olarak belirlendi.

YÜZDE 20DEN YÜZDE 80E KADAR TAHMİNLER VAR

"YÜZDE 20'DEN YÜZDE 80'E KADAR TAHMİNLER VAR"

Hükümet kanadından asgari ücrete ilişkin bu değerlendirmeler gelirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, merak edilen zam oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Yüzde 20'den başlayan yüzde 80'e kadar tahminler var" diyen Nayır, kafaların karıştığını söyledi. Nayır, senaryolara göre rakamları ele aldı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 3 SENARYO

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 3 SENARYO

Nayır, yüzde 40'lık artış olursa 7.700 lira, yüzde 60'lık artışta 8,800 lira ve yüzde 80'lik zam durumunda 9,900 liralık bir rakamın ortaya çıkacağını söyledi.

BEKLENTİM YÜZDE 50-60 ZAM

"BEKLENTİM YÜZDE 50-60 ZAM"

Nayır kendi beklentisinin de yüzde 50-60 aralığında olduğunu ve yaklaşık 8800 liralık bir rakamın ortaya çıkabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler