Amerika’ nın Kuyudaki Yusuf’ u, Trump.

Abd de ilginç gelişmeler oluyor.

Hafta sonu Ron DeSantis, Trump'ın zaferini desteklemek için başkanlık yarışından çekildi.

Buna karşılık olarak Trump, "DeSanctimonious" takma adını süresiz olarak kullanımdan kaldırdığını söyledi.

DeSantis’ in, Trump ve destekçileriyle karşılaşmadan önce yarıştan çıkarak satranç oyunundan çekilmesi de hayli ilginç.

DeSantis, bununla kalmayıp bir de şu ifadeleri söyledi."Cumhuriyetçi ön seçmenlerin çoğunluğunun Donald Trump'a bir şans daha vermek istediği benim açımdan açık" dedi.

Bu son hamleden sonra Neocon Nikki Haley’ in Trump'ın ana muhalefeti olarak kalacağı çok açık görünüyor.

Bu gelişmeyle paralel Trump'a verilen destek o kadar yoğun ki medya bunu bastıramıyor.

Yani artık GOP yarışında iki ciddi aday kaldı ve ironik bir şekilde Cumhuriyetçiler de öyle değil.

Parti sosyalizmi demokrasiyle maskelemeye çalışmadan önce Trump'ın başlangıçta bir Demokrat olduğunu hepimiz biliyoruz. Haley ise kuruluş tarafından atandı ve politikaları Cumhuriyetçi seçmenlerin görüşlerini temsil etmiyor.

Haley kaybetmeden önce Iowa'da yüz milyonlarca dolar reklam harcaması yaptı. Sosyal medyada paylaşılan birçok videoda Haley, politikacıların medyayı manipüle etmek için reklam veya propaganda kullanması gerektiğini de söylemiş biri.

Abd düşünürleri içinde Haley’i truva atı olarak niteleyenler de var. Haley'nin bir zamanlar tek dünya hükümeti fikrini destekleyen aynı kuruluş olan Birleşmiş Milletler'in elçisi olduğunu unutmamamız gerektiğini vurguluyorlar ayrıca.

Abd basınında Tucker’ ın, Nikki Haley'i ifşa etme konusunda mükemmel bir iş çıkardığı da çok açık.

Haley’ i, Demokratların Truva Atı olarak suçluyor. Tabii ayrıca Umutsuzca Trump'ı hapse atmaya çalışıyorlar.

Bu, Biden'ın umutsuz olduğunu bildikleri için Demokratları iliklerine kadar sarsan Iowa zaferinin ardından yaşanan kargaşa. Ancak çoğu insanın bilmediği şey, Trump'a 2016 adaylığını kazandıran stratejinin tam da bu olduğudur. Trump 17 Cumhuriyetçi rakibini yendi çünkü CNN ve diğerleri Hillary'nin onu kolaylıkla yenebileceğine inandıkları için Trump'a odaklanmışlardı.

Kaybedeceğini varsayarak Trump'a her zaman yayın süresi verenler CNN ve aşırı sol kanattaki diğer kişilerdi.

Tarih yine tekerrür ediyor. Ve bunu yine yapıyorlar. Demokratlar Haley'in finansörü ve basın onu Trump'tan üstün tutacak tabii ki ve Trump'ın seçimlerden önce ona suikast düzenlemek dışında hapis cezasına çarptırılmasını sağlamaya çalışıyorlar .

Özkardeşleri tarafından hapse atılmak. Kuyudaki Yusuf misali.

Bu aynı zamanda Abd nin ortadan ikiye parçalandığının da çok açık işareti.

2016 da Medyanın tamamı Trump karşıtıydı ve güçlerinin galip geleceğinden emindiler. Trump kazandığında basın şoktaydı.

200'den fazla gazete Clinton'u desteklerken Trump 20'den az gazetenin desteğini aldı.

Trump'a sürekli saldırarak ona özgür bir basın sağladılar. Aynı şeyi Nikki Haley ile tekrar yapmaya hazırlanıyorlar ama bu sefer kasıtlı. Haley' yi durmaksızın herkesin boğazına bastırarak seçimi “etkilemeye” çalışıyorlar.

Yayıncılar, Trump'ın Iowa'daki seçim zaferi konuşmasını kestikten sonra bazı eleştirilerle karşı karşıya kaldı; bu, medyanın 2024 seçimlerine müdahale etme konusunda hemfikir olduğunu gösteriyor.

Bu seçim ayrıca kimin kazandığına bakılmaksızın halkın kabul etmeyeceği bu seçimlerden sonra patlak verecek ciddi sivil kargaşa ihtimallerini de güçlendiriyor.

İlginç bir gelişmede eski İngiliz Gizli İstihbarat Servisi başkanı Sir Richard Dearlove, Pazar günü SkyNews'e verdiği röportajda, eski başkanın NATO ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Trump'ın yeniden seçilmesinin Birleşik Krallık için “ sorunlu ” olacağını söyledi.

Avrupalı ​​liderlerin Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlaması için sabırsızlandığı günümüzde savaş karşıtı Trump’ ın başkanlık koltuğuna tekrar oturması ajandaları alt üst edeceğe benziyor.

2024, hem ABD seçimleri hemde rusya başkanlık seçimleri sebebiyle yeni gelişmelere gebe bir dönemin başlangıcı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.