Akaryakıtta indirim yalan oldu! Benzin ve motorin fiyatları zamlanıyor

Akaryakıtta indirim yalan oldu! Benzin ve motorin fiyatları zamlanıyor

Akaryakıtta benzin ve motorin fiyatları için indirim beklenirken sürücüler için kötü haber geldi. Benzin fiyatı ile motorin fiyatı için büyük zam hazırlığı yapılıyor. Benzin ve motorine gelecek zam...

Brent petrol fiyatı son hafta 10 dolar bandında düştü. Akaryakıtta benzin ve motorin fiyatları için büyük indirim beklenirken zam hazırlığı yapıldığı ileri sürüldü. Peki, benzin zam ne kadar olacak? Motorin fiyatları ne kadar zamlanacak?

Araç sahipleri düşen brent petrol sonrası akaryakıt fiyatları için indirim bekledi ama Türkiye'nin iki büyük benzin ve motorin üreticisinin rafineri çıkış fiyatlarını indirmemesi sebebiyle sürücüler en az 1 lira 50 kuruş ile 2 liralık indirimden mahrum kaldı.

Akaryakıtta benzin ve motorin fiyatları için gelen yeni haberle sürücüler şoke olacak. Çünkü benzin fiyatı ile motorin fiyatı için büyük zam geliyor.

Sosyal medyada kullanıcılar düşen brent petrol fiyatı sonrası rafineri ve akaryakıt dağıtım şirketlerine #OİndirimGelecek etiketi altında indirim çağrısında bulundu. İndirim çağrıları sürerken akaryakıt sektörü kaynakları, benzin fiyatı ile motorin fiyatı için yeni zam hazırlığı yapılacağını ifade ediyor. Edinilen bilgiye göre, motorinin litre fiyatı için 1 lira 25 kuruş, benzin litre fiyatı ise 96 kuruş zam geliyor.

Sadece brent petrol fiyatının 88 dolar seviyelerinde kalması halinde söz konusu zam 4 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olacak eğer dolar kuru ve petrol fiyatı yükselirse benzin ve motorin fiyatları için beklenen zam 1 Ekim Cumartesi gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Akaryakıtta benzin ve motorin fiyatları için indirim veya zamlar o günkü gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini de belirtmiş olalım.

Akaryakıtta güncel benzin ve motorin fiyatları 30 Eylül itibariyle şöyle:

İstanbul benzin fiyatı 19,23 TL
İstanbul motorin fiyatı: 23,07 TL
İstanbul LPG fiyatı: 10,98

Ankara benzin fiyatı 19,37 TL
Ankara motorin fiyatı 23,18 TL
Ankara LPG fiyatı: 11 TL

İzmir benzin fiyatı: 19,36 TL
İzmir motorin fiyatı: 23,22 TL
İzmir LPG fiyatı: 10,73 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler