Yanlış Kanat

Sevgili okuyucularım yazılarımı yazarken tabi basın, medya ve sosyal medyayı takip ediyorum değerli gazetecilerin köşe yazılarını okuyorum.
Bu hafta sonu değerli gazeteci sayın MİNE KIRIKKKANAT hanımefendinin 14.11.2021 tarihli SATANI SATARLAR köşe yazısını CUMHURİYET gazetesinden okudum.
Sayın KIRIKKANAT hanımefendi CUMHURİYET ilkelerine sadık ATATÜRKÇÜ ve çok ileri görüşlü ,batı medeniyetinin sosyal hayatımızda önemini bilen bir insan olarak tanıdım izledim.
Kendisine yine bu hafta sonunda yobaz bir saldırı olmuş kendisine geçmiş olsun dileklerimi ayrıca bur dan iletirim.
Fakat yazının içeriğini okuduğumda bazı bilgilerin yakın doğrular üstünden, kendisinin bu bilgileri aktaranlar tarafından yanıltıldığını düşünüyorum, onun içindir kendisi yanılarak okuyucuyu yanıltıyor.
Birincisi 1972 yılındaki KIZILDERE kuşatmasında MAHİR ÇAYAN ve arkadaşlarının kaçırdıkları İngiliz teknisyenlerle sığındıkları köy evinde devlet kolluk güçlerince yapılan tarassutta bu operasyonu yöneten sorumlu kişi yıkıcı faaliyetler daire başkanı M.Ö.K beydir kendisi yardımcıları ve haber elemanı ağı ile yaptığı bu uzun takipler ve istihbarat çalışmalar ile o dönemin tüm sol fraksiyon örgütlerine operasyon yapmış EFSANE bir istihbaratçıdır.
Takip, tarassut operasyonlarının devamında hedef bölgede çevreleme yapıldıktan sonra İSTANBUL MİT bölge başkanlığı takip tarassut şube müdürü sayın MEHMET EYMÜR beyefendi müsteşarlığın talebi ile tarassut konusunda mesleğinin en dinamik dönemi olduğu için görev uzmanlık alanı olarak kendisine tevdi edilmiştir.
Bu konuda bilmeyerek sayın EYMÜR beyefendiyi suçlamanız inanın hakkaniyetsiz bir davranıştır.
Sizin gibi kibar bir hanımefendinin bu şekilde devlete büyük hizmetleri olmuş kimseye rencide edici kelimeler ile saldırmanızı anlayabilmiş değilim.
Sayın KIRIKKANAT 1946 yılında ABD donanması USS. MİSSOURİ zırhlısı geldiğinden itibaren değişen Türkiye rotası ve sonrası NATO’ ya girişimizle herkesin bildiği devlet ABD ekseninde yön aldı.
Bu konularda bir çok insanı ABD güdümünde olduğunu söylemek akla hayale pek uygun gelmez ancak bir amaç yada birilerinin yön vermesi ile saldırıp insanları yaralamaya çalışmak olur.
Sayın MEHMET EYMÜR beyefendinin silah arkadaşı abisi şehit HİRAM ABAS ve diğer silah arkadaşları ile 1977 yılında MİT istihbarat daire başkan yardımcısı SABAHATTİN SAVAŞMAN beye yapılan ABD ve İNGİLTERE lehine yaptığı casusluğu suçüstü yapıp çıkartmaları ve daha sonra tutuklatmaları o dönemin konjonktürü TÜRKİYE açısından çok farklı olayların ve KOZMİK gelişmelerin önemi vardır.
DIŞ İŞLERİ bakanlığında rahmetli İHSAN SABRİ ÇAĞLAYANGİL ekolünün o kozmik çalışmaları ve bunu ABD savaşmandan istemesi, SAVAŞMANA kaçınılmaz sonu getirmiştir.
Bir gün göreceksiniz aynı makus son 2009 yılında KOZMİK ODA kapılarını gerçek açanların ABD yaptıkları bu hizmetin karşılığını ve bedelini ağır alacaklardır, KOZMİK ODA ulaşana kadar geçmişten o güne işledikleri suçlar asıl kişiliklerin başına gelecektir sayın KIRIKKKANAT.
Faili meçhul suçlara gelinirse dönemin birimlerinin ayrı olduğunu faili meçhul cinayetler ile o dönemde telaffuz ettiğiniz yazınızda İÇ işleri bakanı MEHMET AĞAR beyefendi emrinde çalışan bir yapının bu konuda suçlandığı ve o dönemi yaşayan insanların hepsinin Susurluk olayı çıkmadan bu konulara vakıf olduğunu biliyoruz.
Özel istihbarat, sonraki kısa zamanda KONTTERÖR dairesi sayın EYMÜR için kurulmuş bir daire başkanlığı değil, şimdide adı ÖZEL FALİYETLER olarak geçen bir başkanlıktır.
Faili meçhuller konusuna bakmak isterseniz sayın KIRIKKKANAT bunları iyi araştırın sizi kurumların dışında oluşturulmuş başka türlü yapıların içine götürecektir.
İtalya’da yapılan GLADİO(Stay Beheind) NATO’nun geride kalanlar yapısının beynini oluşturan P2 mason locası ve onların dışarda kurduğu oparasyonel cinayet şebekeleri ile karşı karşıya kalacaksınızdır.
Sayın MEHMET EYMÜR ile yönetilen KONTTERÖR daire başkanlığı YURT DIŞI oparasyonel görevlerde başarı ile bulunmuş bir birimdi.
O dönemde özellikle MİT kurumunun büyük bir kesimi yine aynı şekilde İÇ İŞLERİ bakanlığının önemli bir kesimi bu faili meçhul cinayetlerden rahatsız oluyorlardı.
Sayın MİNE KIRIKKANAT hanımefendi aslında ERGENEKON davaları ülkemizde bir NATO Stay Beheind yapılanmasıdır ERGENEKON operasyonlarının başarısız olmasının sebebi şudur, FETÖ nün eli ile yapılmasıdır.
Aslında FETÖ yapılanması ERGENEKON içindeki bulunduğu mevkiden diğer kanatları temizleyip sistemi tek başına eline almak istemesinden kaynaklanmıştır.
Ülkemizde ideolojik ve siyasal olmayan bir yapı ERGENEKON operasyonu yapsın FETÖ ile birlikte olan aynı yuvarlak masanın etrafından bakın bakalım kimler çıkacak.
Eleştirirken iyice bilerek ve tarafsız eleştirin, sizin gibi zarif bir bayana daha çok yakışır.
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.