Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

SOROSCU KİM?

Turkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 te kuruldu.
TBMM , 23 Nisan 1920 de kuşat edilmişti.
1921,1922,1923 harp yillariydi.
1919 da Istanbul'dan Bandırma Vapuru ile hareket eden bir avuç vatanperver işgal altında dört bir yanı emperyalist işgal altında ezilen ülkeyi önce kurtarmayi; sonra da yeniden insayi/kurmayı hedeflemislerdi.Bu iradenin adı KURTULUS VE KURULUS KAVGASI idi.2019'dan bu yana " YUZUNCU YILLAR"i yaşayarak geliyor; 2023'te 100.yila koşuyoruz.
Bandırma Vapurunda yola çıkan iradenin kafasında bir inanca iman vardı.Bu imanın adı, egemenlik kavramını millete mal ederek bunu gerçekleştirmenin yolunu açmak ki, buna MILLI EGEMENLIK denir ; bu yolda bir parlamento teşkil ederek İŞİ/GOREVI/IRADEYI ( ne dersek diyelim) milli egemenliğin milletin Meclisi ile kullanılmasını sağlamak...En baştan en azından yolbascisi Mustafa Kemal'in düşüncesinin bu oldugu açıktır.
Havza açıklaması,Amasya tamimi, Erzurum,Sivas,Hacıbektaş ve Ankara (27 Aralik) bu yola döşenen kilometre taslaridir...Yolun gayesi, egemenliği millete devretmek,milletin egemenliğini sağlamaktır. Öyle oldugu icin 23 Nisan 1920 de TBMM kurulmus ve "EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR!" denilmis ve yazılmıştır.O yazi/soz hala Turk Parlamentosunun süsüdür; süs olmanın ötesinde derin bir kavganın sonucu elde edilen yine çok derin bir manayı ifade etmektedir.
Milli Egemenlik kavramı yolunda bir KURTULUS VE KURULUS KAVGASI vermiş, buyuk bedel ödeyerek hürriyete,bağımsızlığa,Vatana, Devlete,Bayrağa,Istiklal Marsina kavuşmuş ve yüz yıla yaklaşan bir asırlık Cumhuriyet hayatını yasamis bu aziz Milletin inanıyorum ki, Cumhuriyetini,demokrasisini, adalet ve hukuk sistemini, cok partili kuvvetler ayriligi ve denge ve denetime dayalı parlamenter rejimini korumak,kollamak,devam ettirmek hususunda SOROS'A IHTIYACI YOKTUR...Soru aciktir:
Bu Millet, bu değerlere Soros sayesinde mi sahip oldu da; şimdi de Soros sayesinde koruyacaktır?..
Bu kadar lafi niye soyledim/ yazdım? ..Hiç aklımız yokmuş gibi bu "Soros"u tartışıyor,birbirimizi "sorocculukla" itham ediyoruz.Elimizdeki MILLI EGEMENLIK denilen altın kurenin değerini bilemez isek ve bu hazinenin hangi şartlarda elde edilip bize miras bırakıldığını (EMANET) unutursak gündemimiz " soros" olur.Bizimkine emanete hıyanet denir ,cunki...
Bu işte de komiklestik. %50+1 lik bir ucube sistemi getirenler bu sisteme karşı çıkanlara ( o zaman) " soroscu" dediler.Sonra bir kısım insanlar "güçlendirilmiş parlamento" demeye basladilar; bunlara da " soroscu" denildi.Bugun sosyalinde,sosyal olmayanında bir buyuk komedi dönmekte...%50+1 'in Soros tarafından empoze edildiği dedikodusu yapılıyor. İnsanın Soros'a da,Soros'unuza da, topunuza da diye sövesi geliyor...İğrendik bu işlerden,gayri...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.