Yandaş yazardan AKP itirafı! "Cebiniz doyduysa sıra vatandaşa gelsin"

Yandaş yazardan AKP itirafı! "Cebiniz doyduysa sıra vatandaşa gelsin"

Yandaş gazeteci Fuat Uğur AKP'yi eleştirdi "Gözünüz ve cebiniz doyduysa artık vatandaşa da sıra gelebilir mi?" dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri’ne de değinen Uğur indirimin yüzde 8 olduğunu söyledi

Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde skandallar bitmek bilmiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yüzde 30-35 indirim yapılmasına yönelik talimat vermesinin ardından buna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı, markette bulunan ürün raflarının etiketleri ile ortaya çıkmıştı.

Tam da bu konunun kamuoyunda sıkça tartışıldığı zamanda Türkiye Gazetesinde köşe yazarı olan hükumet yandaşı Fuat Uğur kendi kalemi ile "Gözünüz ve cebiniz doyduysa artık vatandaşa da sıra gelebilir mi?" başlıklı yazısında gerçeği dile getirdi.

REKABET KURUMUNDAN TKK İŞTİRAKİNE SORUŞTURMA

Önce ki yazısında Rekabet Kurumu tarafından cezai işlem başlatılan gübre fabrikalarının arasında ki Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın da yer almasına dikkat çekmişti. Uğur, GÜBRETAŞ’ın geçen yıl 9 aylık net kârlarının 308 milyon lirayı bulduğunu dile getirmişti.

Gazeteci Fuat Uğur bu kez de Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde yaşananları köşesine taşıdı. Uğur köşe yazısında şu ifadeleri kullandı.

CİROLARI 100 MİLYON LİRA ARTMIŞ

Yine Türkiye gazetesi muhabiri Cevdet Fırat Aydoğmuş’un haberinden öğreniyorum ki Kooperatif Marketler, ortalama günlük 20 milyon lira olan cirolarını indirimin başladığı ilk gün 120 milyon liraya çıkarmışlar. Muazzam bir artış.

ERDOĞAN'IN İNDİRİMİ YÜZDE 8'DE KALDI

Çünkü vatandaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yüzde 30-35 oranında indirim geleceği açıklamasına güvenerek bu marketlere hücum etti ve çok da fiyat karşılaştırması yapmadan marketleri deyim yerindeyse âdeta yağmaladı. Oysa gerçek tam olarak bu değildi. İndirim ortalama yüzde 8 civarında kalmıştı.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇEN ÜRÜNLER RAFLARDA

Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde yaşanan bir diğer skandal ise tarihi geçen ürünlerin satışa sunulması.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da bu marketlerde son kullanma tarihi gelmiş ürünlerin satıldığını öne sürmüştü. CHP'li Kasap, Ankara'da alışveriş yaptığı bir marketinden aldığı peynirin son kullanma tarihinin aynı gün sona ereceğini belirtmiş ve markette son kullanma tarihi gelmiş ürünlerin bulunduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler