XIAOMI'DE BELLEK GENİŞLETME ÖZELLİĞİ 'MIUI' ARAYÜZÜNE GELİYOR

XIAOMI'DE BELLEK GENİŞLETME ÖZELLİĞİ 'MIUI' ARAYÜZÜNE GELİYOR

Android cihazlarda RAM tüketimi bir hayli fazla. Üreticiler her ne kadar bu özellik üzerine çalışsa da, yeni gelen güncellemeler bile bu sorunu çözemiyor.

Ancak son zamanlarda Çinli üreticiler kendi arayüzlerinde bu sorunu çözmek için farklı yöntemler geliştirmeye başladı. Halihazırda Vivo bellek genişletme teknolojisini cihazlarında kullanırken, şimdi de benzer bir durum Xiaomi‘de olacak.

Geliştiriciler MIUI arayüzünde bellek genişletme adlı yeni bir özelliği keşfettiler. Bu özellik, düşük RAM’li telefonların dahili hafıza ile swap yaparak RAM kapasitesini arttırmayı amaçlıyor.

Bellek genişletme özelliği MIUI arayüzüne geliyor

Vivo birkaç ay önce akıllı telefonlarına OrigonOS arayüzünü getirdi. Bu arayüz görsel efektlerde büyük değişiklikler sunarken, aynı zamanda RAM tüketimini de önemli ölçüde azalttı. Şirket bu tüketimi azaltmak içinde yeni bir algoritma geliştirdi. Bu algoritma, telefonun hafızasını RAM için kullanarak cihazın donma ve kasma sorunlarının önüne geçiyor. Şimdi ise aynı özellik Xiaomi telefonlara geliyor.

Kacper Skrzypek adlı geliştirici bellek genişletme işlevini MIUI arayüzünde keşfetti. Yakında Xiaomi kullanıcılara beta olarak gelmesi beklenen bu özellik; Vivo’da olduğu gibi telefon hafızasını RAM olarak kullanmaya olanak tanıyacak.

Örneğin 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip bir telefonunuz var. Bellek genişletme teknolojisi ile 8 GB RAM olan bu kapasite, 11 GB’a kadar çıkabilecek. Aynı şey 12+256 GB’lık modelde de geçerli. Bu versiyonda da 12 GB RAM‘i 15 GB‘a da eşdeğer yapabilirsiniz.

Xiaomi’nin şu anda geliştirmiş olduğu bu yenilik, önümüzdeki günlerde MIUI arayüzüne gelecek. Bu sayede düşük donanımlı telefonlarınızın hızı da artmış olacak. Ancak özelliğin MIUI 12.5 için mi yoksa MIUI 13 için mi test edildiği şu an için bilinmiyor. Yakında şirket gerekli açıklamayı yapacaktır diye tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler