Vatandaşlar tepkili: Pazarda 300 TL harcadık bir şey alamadık

Vatandaşlar tepkili: Pazarda 300 TL harcadık bir şey alamadık

Enflasyon nedeniyle sebze ve meyve fiyatları tavan yaparken, pazarda bir vatandaş, ‘’150 lira harcadık. Eve gidip ekstra para alacağız. Herhalde bu hafta pazarda 300 lira harcayacağız” dedi.

Türkiye’de yaşanan enflasyonla birlikte Türk lirasında yaşanan değer kaybı hem pazarcıyı hem de yurttaşı vurdu. Mevsimlik yiyeceklerin yanı sıra sera ürünlerinin de el yakması, pazar alışverişi yapan yurttaşın da ürün satışı azalan pazarcıyı da isyan ettirdi.

Bu gelişmelerle birlikte Samsun’da pazarın en pahalı ürünü, kilosu 45 TL ile taze fasulye oldu.

Erdoğan'dan 'ekonomi' açıklaması: İşler gayet iyi gidiyor, isteyen herkesin çalışacak işi vardır

‘’300 TL HARCAMAK ZORUNDA KALDIK’’

Halk pazarlarından en az 300 liraya çıkar hale geldiklerini ifade eden bir yurttaş ise, “Pazardaki fiyatlar çok fazla. Bir tek pırasa ucuz. Pırasanın kilosu 3 liradan satılıyor, geri kalan tüm ürünler çok pahalı. Pazarda en pahalı ürün taze fasulye. Maydanoz ve marul gibi ürünler bile çok pahalı. Eskiden 100 TL ile pazardan tüm ihtiyaçlarımızı alabiliyorduk. Şimdi ise hiçbir şey alamadan 150 lira harcadık. Eve gidip ekstra para alıp eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Herhalde bu hafta pazarda 300 lira harcayacağız” ifadelerini kullandılar.

DOMATES 20 TL

Samsun’un en büyük pazarlarından birisi olan Modern Halk Pazarı’nda ortalama olarak domates 20, salatalık 12, karpuz 10, patlıcan 18, dolmalık biber 20, marul tane 10, soğan 6, ıspanak 10, taze soğan 3, havuç 6, dere otu 5, roka 3, maydanoz 3, karnabahar 10, elma 10, portakal 10, taze fasulye 45, turp 5, mor lahana 10, kivi 15, çilek 25, muz 15, kıl biber 35, limon 6 adet 5, patates 10 ve beyaz lahana tane 15 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler