UMH Başbakan Yardımcısı Maytik ile görüşen Lavrov'dan Libya'da en kısa sürede ateşkes sağlanması çağrısı

UMH Başbakan Yardımcısı Maytik ile görüşen Lavrov'dan Libya'da en kısa sürede ateşkes sağlanması çağrısı

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakan Yardımcısı Ahmet Maytik ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da en kısa sürede ateşkes sağlanması yönünde çağrıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Lavrov, UMH Başbakan Yardımcısı Maytik ile Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala'nın da yer aldığı UMH heyetiyle Moskova'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Libya'da ateşkes sağlanması için yoğun çabaların sarf edildiği bu dönemde yapılan görüşmede Libya'daki durum masaya yatırılırken Lavrov, askeri faaliyetlerin en kısa sürede durdurulmasının ve Libya'daki tüm önde gelen siyasi ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla kapsayıcı bir diyalog organize edilmesinin önemini vurguladı.

Bu bağlamda Lavrov, General Halife Hafter tarafından desteklenen Libya Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Akile Salih'in sunduğu, mevcut sorunlara uzlaşmacı çözümler bulunması ve ülkede BM gözetimi altında bölge temsilcilerinin oylarıyla bir başkanlık konseyi oluşturulması amacıyla Libyalı taraflar arasında müzakereler yapılmasının temelini oluşturan inisiyatiflere ilkesel destek verdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler