Cüneyt Şaşmaz

Cüneyt Şaşmaz

TÜRKİYE'yi GİZLİ "UYUTANLAR"?!/4

Real politik: II. Dünya Savaşı şartları sözkonusu ise süreç'i doğru okumak elzem.
Sabetay da olsa, parmak bir şey'i işaret ederken, Sabetay'a bakanlardan olmamak hayat memat mesele!

Tükiye'deki durum malum.
"İp'teki cambaz" temaşası Türkiye'nin bitmeyen aksiyon'u.

Nitekim...

 

Sabancı Üniversitesi’nin kurucuları ve mütevelli heyeti üyesi olan Güler Sabancı, George Soros’un Türkiye’ye açılmasındaki en önemli isim.

Nüans?!

 

Soros ile Sabancı arasındaki dostluk hem Üniversite alanındaki ortaklıklar hem de Soros’un "Turuncu Devrimleri"ni Türkiye’de de hayata geçirmek için kurduğu Açık Toplum Vakfı’nda da devam etti.

Başka?!

 

George Soros, Güler Sabancı, Alman Stiftung ve NDI ortaklığıyla kurulan İstanbul Politikalar Merkezi’nin ilk projesi, kısa adı ERG olan "Eğitim Reformu Girişimi" oldu.

Projenin fikir babası olan Üstün Ergüder, Soros ile olan ortaklığı şu şekilde anlatmıştı:

"George Soros ve Güler Sabancı arasındaki ortaklık konusu başlı başına birkaç tweet zincirini içerir.
Hatta bir kitap konusu bile olabilir."

Nitekim...

Söz konusu projenin fikir babası Üstün Ergüder için bir parantez açmakta fayda var.
Çünkü o da sıradan birisi değil.

Yani?!

 

Soros’un Açık Toplum Vakfı’ndan Kemal Köprülü’nün danışma kurulunda eski CIA İstasyon şeflerinin yer aldığı Turkish Policy Quarterly dergisine kadar her yerde adı geçen Üstün Ergüder’in akrabalık zinciri, Çorluluzade Mahmut Celalettin Paşa sülalesine uzanıyor.

Başka?!

 

İki evlilik yapan Çorluluzade Mahmut Celalettin Paşa’nın ilk eşinden Salih Münir Paşa, ikinci eşinden Atıf Esenbel ile Ayşe Vildan Beler olmak üzere 7 çocuğu var.

Başka?!

 

Mahmut Celalettin Paşa’nın oğlu Atıf Esenbel ve torunu Melih Esenbel, ailenin siyasete atılan isimleri.

Nüans?!

 

İstanbul Vilayeti Mektupçuluğu’ndan emekli bestekar Şemseddin Ziya beyin oğlu olan Melih Esenbel, Paris, Washington, Tokyo Büyükelçilikleri görevinde bulundu.

Başka?!

 

Sadi Irmak başkanlığındaki azınlık hükümetinde Dışişleri Bakanlığı yaptı.

Başka?!

 

Çorluluzade Mahmut Celalettin Paşa’nın oğlu Atıf Esenbel, Lozan Barış Konferansı Murahhaslar Heyeti azalığı, Suvari Binicilik ve Tatbikat Mektebi öğretmenliği görevleri dışında TBMM 6 ve 7. Dönem Sivas, 8. Dönemde de CHP’nin Malatya Milletvekilliğini yaptı.

Başka?!

 

Mahmut Celalettin Paşa’nın kızı Ayşe Vildan Beler, MİT eski Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün babası Mazhar Eymür’ün dayısının eşidir.

Yani?!

 

Mehmet Eymür’ün kuzeni olan Nezih Eymür’ün dünürü Cahit Murathanoğu, Murat Murathanoğlu’nun babasıdır.

Demem o ki:

Cahit Murathanoğlu’nun diğer dünürü Nil Büyükgürel, Sabeytaları anlatan Yunan yapımı Sazanikos belgeselinde Sabetaycı köklerini anlatan ve Sabetayların Kapancı Kolundan olan Pamir Cazım Bezmen’in kardeşidir.

Demem şu ki:

Nil Büyükgürel’in eşi Erol Büyükgürel’in dayısı, Maraş eski Milletvekili ve Galatasaray Lisesi’nin bahçesine heykeli dikilen Behçet Güçer'dir.

Yani?!

 

Güçer, aynı zamanda Avrupa Yakası dizisi ile Babam ve Oğlum filminden tanınan Hümeyra’nın babası Muvaffak Akbay’ın üvey babasıdır.

Başka?!

 

Mahmut Celalettin Paşa’nın oğlu Salih Münir Paşa’nın kızı Saliha Kamran, "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosunu yapan ünlü ressam ve Kadıköy’ün ilk belediye başkanı olan Osman Hamdi Eldem’in oğlu Ethem Hamdi Eldem’in eşidir.

Başka?!

 

Salih Münir Paşa’nın diğer kızı Nimet hanım, Münir Eğriboz’un eşidir.
Eğriboz’un kardeşi Güzide hanım ise Mehmet Muradoğlu’nun eşidir.
Muradoğlu’nun kız kardeşi Fatma hanım da meşhur Karaköy Börekçisi Hüseyin Çeyrekgil’in eşidir.

Başka?!

 

Hüseyin Çekrekgil’in kız kardeşi Müesser hanım, Sabetay ailelerin en meşhuru olan İpekçi ailesinden modacı Cemil İpekçi’nin anneannesidir.

Ve...

Son olarak...

Salih Münir Paşa’nın kızı Nimet Eğriboz’un görümcesi Güzide Muradoğlu’nun damadı Natık Besener'dir.

Sözün özü:

Dardağanzade Emin Efendi’nin torunu olan Natık Besener’in dayısı Galatasaray’ın eski başkanlarından Osman Dardağan'dır.

 

Dardağan’ın eşi Nermin hanım ilk evliliğini Kemal Derviş’in amcasının oğlu Kerim Bükey ile yapmış, bu evlilikten Demir Bükey doğmuştur.

 

Başka?!

 

Natık Besener’in ablası Natıka Gürerk’in eşinin teyzesi Faika Ergüder, başta İstanbul Politikalar Merkezi olmak üzere TESEV, Açık Toplum Vakfı, ARI Hareketi gibi Soros ve ABD Hazine Bakanlığı tarafından finanse edilen kuruluşlarda görev alan Üstün Ergüder’in annesidir.

 

Yani?!

 

Türkiye’nin son 30 yılına balans ayarı veren ve yabancı gizli servisler ve yabancı devletlerin Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen kuruluşlarda görev alan Üstün Ergüder, Sabetayların Karakaş ve Kapancı koluyla ilişkili bu ailelerle akrabadır.

Başka?!

 

Üstün Ergüder hakkında açtığımız bu parantezi kapatıp yeniden Sabancı Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten İstanbul Politikalar Merkezi’nin en önemli isimlerinden birisi olan Fuat Keyman’ın akrabalık ilişkilerine devam edelim.

 

Büyük Satranç Tahtası'ndaki hamle derin'liklerini ölçmeden, iki ayak'ı ile su'yun derin'liğini ölçmeye kalkanların vay haline...
Vs vs.

    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.