Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

“TÜRKİYEDE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN DEĞERİ”

“TÜRKİYEDE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN DEĞERİ”

Kamuda çalışan şehit yakını ve gazilerimizi asalak olarak görmek; Nasıl bir şuursuzluktur…

Şehit yakını ve gazilerimizi eskisi gibi hem siyasetçi hem de vatandaş olarak işyerlerine ve evlerine arayan ziyaret eden kalmadı. Şehit ailelerini ve 3713 terör mağdurlarınıhafife alıyorlar, önemsemiyorlar. Şehit aileleri, sürekli sorun çıkarıyorlar, sorun oluyorlar, iş beğenmiyorlar iş yaptıramıyoruz gibi çeşitli algı operasyonu ile değersizleştirip kamuya işçi alımlarında şehit yakını ve gazilerin önünü kesmek onların çalışmalarına engel olmak istediklerini üst makamlara bildiriyorlar.

Askerlik görevini yaptığı sırada terör örgütü mensuplarınca, çıkan çatışmada, “vazife malulü olamayan gazilerimizi” de her parti kendi fikrini kullanarak hükümete; bu mağduriyetlere baksana artık diyor. Hükümet önceden derneğiniz yok diye ilgilenmezdi, şimdi birçok dernek var ama yine çözüm yok. Mağdur, mağdur.

Acaba hata derneklerde mi?

Hükümetin yetkilileri, bakanlıklar ve ilgili müdürlüklerin vazife malulü olamayan gazilere olan yaklaşımında mı?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda gazilik ve şehitliğintanımı eksikliktir. Bu ciddi durumun yeni Anayasada yer almasını istiyoruz. Defalarca talep etmemize rağmen Anayasa’mızda vatanımızı, memleketimizi koruyan-savunan askerlerimize, şehitlerimize-gazilerimize, şehit yakınlarımıza üçüncü sınıf insan muamelesi yapılmaktadır.

Peki, vazife malulü olamayan gazi kimdir?

Millî Savunma Bakanlığı’nın 20 yaşına geldiğinde ya da askerlik tecilini bozdurup İç Hizmet Kanunu esasına göre askerlik vazifesini OHAL Bölgesi’nde 3713 Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında, kanunlardan haberi olmayan vatanına milletine sahip çıkmak için ruhunu, bedenini, inancını yola koymuş, TSK’ ne inanmış şehitler-şehit yakınları, gaziler-gazi yakınları bugün Türkiye’de, en ağır şekilde ÖRSELENMİŞLİĞİ yaşamaktadır.

Analar-babalar, “vatan millet sağ olsun”, sözünü sanki ÖRSEYE söylüyorlar.

​Gazi Abdurrahman Doğan yaşadığı mobbing’den dolayı işinden istifa etmiş, vatanına milletine hizmet etmiş, örselenmiş, kamu karşısında sahip çıkılmamış şerefli bir gazi dir. Gazilerimize sahip çıkmayan bir toplum sonucunda hangi anne çocuğunu askere gönderir ve üstüne vatan sağ olsun der. Bunca şehidin yüzünü asla görmeyeceği anne karnında evlat varken, bu evlatlar babasını görmeden doğacakken gazilerimiz, ekmek kazanıp eve getiremezken, hanımları çalışıp çocuklarına bakarken, devlet sahip çıkmazken, toplumda yargılarken;

O zaman 1915-18 şehitleri Dünya’ ya geri gelseler biz bu Türkiye’yi bunun için mi kurtardık derler. İvedi bir şekilde, Gazi Abdurrahman Doğan sizden desteklerinizi, samimiyetinizi ve emeklerinin karşılığını beklemektedir.

Sağlıcakla kalın esen kalın yazmaya devam edeceğim

Mustafa Gazim (Kurubacak)

Beni izlemeye devam edin doğru yerdesiniz beni takip etmeye devam edin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.