TÜM DÜNYADA DEVAM EDEN EKONOMİK KRİZ AMERİKAN TEKNOLOJİ DEVİ GOOGLE'I DA VURDU. ŞİRKET, YENİ POLİTİKA UYGULAMAYA GİDİYOR.

TÜM DÜNYADA DEVAM EDEN EKONOMİK KRİZ AMERİKAN TEKNOLOJİ DEVİ GOOGLE'I DA VURDU. ŞİRKET, YENİ POLİTİKA UYGULAMAYA GİDİYOR.

Tüm dünyada süren kriz, teknoloji devi Google'ı da vurdu. Krizi atlatmak için Google, yeni politika uygulayacak.

Dünyada sürmeye devam eden ekonomik kriz, teknoloji şirketlerinin de politika değişikliğine gitmelerine neden oldu. Şirketler, tasarruf etmek amacıyla politikalarını değiştiriyor. Bu şirketler arasında yer alan bir başka dev isim ise Google oluyor. Şirket, ekonominin belirsizliği karşısında yeni bir politika hazırlığı içinde. Google, yeni politika ile üretkenliği ve odaklanmayı artırmayı amaçlıyor.

Yeni plan, “Simplicity Sprint’ adıyla yer alıyor

Teknoloji dünyasının dev ismi Google, üretkenliği artırmak amacıyla yeni bir çalışma planlıyor. ‘Simplicity Sprint’ adı verilen bu plan sayesinde Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanlarını ürün geliştirmeyle ilgili fikirlerini, verimliliği artırmayı ve daha iyi sonuçlar elde etmeyi amaçlıyor.

İddiaya göre Simplicity Sprint, geçen hafta bir toplantı sırasında ortaya çıktı. Google, şirketin neyi daha iyi yapabileceğine ilişkin bir anketi doldurmaları için çalışanlarına 15 Ağustos’a kadar süre verdi. Ankette, “Kullanıcılarımıza ve müşterilerimize hizmet etmek için daha fazla netlik ve verimlilikle çalışmanıza ne yardımcı olur?” gibi soruların olduğu bildiriliyor.

Stadia hizmetinin kapanmayacağını kesin bir dille söyleyen Google, gelecek dönemde platformda yeni oyunlar sunacağının da müjdesini verdi.

Pichai’nin, şirketteki verimliliğin, istenilen yerde olmadığını açık bir şekilde belirttiği de bildirildi. Google’ın genel geliri, analistlerin tahminlerinin biraz altındayken, gelir artışı bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 62’den yüzde 13’e geriledi.

Ayrıca anketin, şirketin potansiyel olarak kesinti yapabileceği alanları araştıran sorular içerdiği de iddia ediliyor. İşten çıkartma sorularıyla ilgili Google’ın baş insan sorumlusu Fiona Cicconi, bir açıklama yaptı. Cicconi, şirketin hala bazı kritik roller için işe alım yaptığını ve mevcut işten çıkarma planlarının olmadığını söyledi. Ancak, açıklamasında işten çıkarmaları tamamen dışlamadığını da belirtti. Ayrıca Cicconi şu sözleri ekledi:

Ekiplerden daha odaklanmış ve verimli olmalarını istiyoruz. Ayrıca bunun bir şirket olarak da ne anlama geldiğini araştırıyoruz. Gelecekte ekonomiden emin olamasak da şu anda Google’ın genel iş gücünü azaltmak istemiyoruz.

Bir başka iddiaya göre Google kıdemli başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan, çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Bu e-postada, “Bu zamanı, çalışan sayısı ihtiyaçlarımızı gözden geçirmek ve önümüzdeki üç ay boyunca yeni bir dizi öncelikli personel isteği üzerinde uyum sağlamak için kullanacağız.” dedi.

Google’ın çalışanlarına yaptığı bu uyarı, teknoloji dünyasındaki geniş bir rahatsızlık duygusunu yansıtıyor. Yakın zamanlı bir analiz, teknoloji endüstrisinin bu yıl temmuz ayı sonu itibariyle 30 binden fazla iş kaybettiğini tespit etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler