DRAM, FLASH BELLEK VE KATI HAL SÜRÜCÜLERİ İLE TANINAN MICRON ŞİRKETİ, ABD'YE BELLEK ÜRETİM TESİSLERİ KURMAYI HEDEFLİYOR

DRAM, FLASH BELLEK VE KATI HAL SÜRÜCÜLERİ İLE TANINAN MICRON ŞİRKETİ, ABD'YE BELLEK ÜRETİM TESİSLERİ KURMAYI HEDEFLİYOR

Bellek ve depolama ürünleriyle tanıdığımız Micron, ABD’ye “önde gelen bellek üretim tesisleri” getireceğini ve yapacağı yatırımları duyurdu.

CEO Sanjay Mehrotra, aslında yönetimin yatırım yapma niyetinden daha önce bahsetmişti. Bildiğiniz gibi ABD’de önemli bir çip tasarısı yasalaştı ve birçok teknoloji devi sübvansiyonlardan yararlanacak.

ABD Senatosu, çip üretimi için 76 milyar dolarlık destek sağlamaya hazır. Micron’un ABD toprakları için planladığı yatırımlar ise artık kesinleşmiş durumda. Micron, yaptığı basın açıklamasında hükümete finansman yasası için teşekkür etti. Tüm şirketler karardan memnun ve ABD yarı iletken üretimini gelecek yıllarda olumlu etkileyeceği konusunda hemfikir.

Bellek üreticisi, küresel bellek arzının yalnızca %2’lik bir diliminin ABD tarafından sağlandığını ve bu küçük payın Micron’a ait olduğunu söylüyor. Chips and Science Yasası’nın onaydan geçmesiyle birlikte bellek üretimi önümüzdeki yıllarda “önemli ölçüde” gelişecek. Ayrıca bu yatırımların hem ekonomi hem de ulusal güvenlik için çok önemli olacağı ifade edildi. Henüz belirli bir yatırım hedefi veya bölge ismi verilmedi, ancak şirket “önümüzdeki haftalarda” bazı planları paylaşacağını söyledi.

Micron kısa süre önce 232 katmanlı TLC NAND yongaların sevkiyatına başlayacağını duyurmuştu. Bu şu anda üretimde olan en gelişmiş depolama teknolojisi. Bir diğer üretici olan Samsung, halihazırda 200 katmanlı NAND yongalar üretiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler