TRUMP'TAN ARA SEÇİM SONRASI İLK HAMLE:ADALET BAKANINI KOVDU!

TRUMP'TAN ARA SEÇİM SONRASI İLK HAMLE:ADALET BAKANINI KOVDU!

ABD'de gerçekleştirilen ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu Demokrat Partiye kaptırsa da Senato'daki gücünü koruyarak azil sürecinin önüne geçen Trump seçimler sonrasında ilk iş olarak Adalet Bakanı'nın istifasını aldı...

ABD'de gerçekleşen ara seçimlerde Temsilciler Meclisi çoğunluğunu Demokratlara kaptırmasına rağmen senato çoğunluğunu elinde tutarak kendisi ile ilgili başlaması olası azil sürecinin önüne geçen ve yerini sağlamlaştıran Trump,seçimlerin hemen ardından aylardır rahatsızlığını kamuoyu önündeki sert eleştiriler ile dile getirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions'un istifa etmesini istedi.

Adalet Bakanı Jeff Sessions bu talebi yerine getirerek istifasını sundu ve Trump'un isteği ile istifa ettiğini vurguladı.

İstifa eden Adalet Bakanıı Jeff Sessions, herkes Trump'un Cumhuriyetçi Parti Başkan adaylığına karşı çıkarken Trump'u en çok destekleyen kongre üyelerinden birisi olarak dikkat çekmişti.Ve seçimlerin ardından da Trump tarafından Adalet Bakanlığı görevine getirilmişti.

Ancak ne olduysa Trump hakkında seçim kampanyasının finansmanındaki Rusya bağlantısı konusunda açıklan dava ile birlikte oldu ve Adalet Bakanı Sessions ,hükümet adına davaya nezaret etmek konusunda Trump'tan affını istedi ve ikili karşı karşıya geldi.

Trump, seçimlere kadar görevden almayacağını açıkladığı Sessions için kamuoyu önünde çok ağır ifadeler kullanmış ve son olarak da "Benim bir Adalet Bakanım yok" açıklamasını yapmıştı.

Analistler Trump'un ara seçimden kendisini güçlü hissedeceği bir konumda çıkması ile birlikte hakkıındaki Rusya soruşturmasını durdurmak için ilk hamlesini yaptığında birleşiyorlar.

İstifasını sunan Jeff Sessions'un yerine Matthew Whitaker, vekâleten adalet bakanlığı görevini yürütecek. Whitakaker'in Trump'a yakın bir isim olduğu da dikkat çekilen bir başka nokta...

Bu arada yaşanan gelişmeler sonrasında Trump bir tweet atarak istifasını aldığı Jeff Sessions'a hizmetleri için teşekkür etti...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler