TESK Başkanı Palandöken: Dolar düşüyor, akaryakıt yerinde sayıyor

TESK Başkanı Palandöken: Dolar düşüyor, akaryakıt yerinde sayıyor

Dolar kurunun 5.50 seviyesinden 5.28-5.30 seviyelerine kadar gerilediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ocak ayı içerisinde benzin ve motorine yapılan iki zammın da geri alınması gerektiğini söyledi.

Uluslararası petrol piyasalarında Brent petrolün varil fiyatının 60 dolar seviyesine gerilediğini, doların ise son bir haftada 20 ile 22 kuruş arasında düşüş gösterdiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Jet hızıyla zam yapanlar nedense indirime hiç yanaşmıyorlar. Bu yıl ilk akaryakıt zammından bugüne kadar dolar kuru 20 kuruş geriledi. Akaryakıtta indirim yapılarak piyasalar başta olmak üzere esnafımız da, vatandaşımız da rahatlatılmalı" dedi.

Akaryakıt fiyatlarının meyve sebze fiyatından tutun da turizm sektörüne kadar her kesimi etkilediğini hatırlatan Palandöken, şunları söyledi:

Bu yılın ilk ayı henüz bitmemişken LPG bir kez, benzin ve motorin iki kez zamlandı. 9 ve 15 Ocak'ta benzine toplam 33 kuruş, motorine toplam 38 kuruş, 16 Ocak'ta ise LPG'ye 6 kuruş zam yapıldı. İlk zam yapıldığından bugüne Brent petrol varil fiyatı hemen hemen aynı seviyelerde, yani 60 ile 62 dolar arasında seyrediyor. Dolar kuru ise 5.48, 5.50 seviyelerinden 5.28 —5.30 seviyelerine kadar geriledi.

'AKARYAKITA İNDİRİM YAPILMASI ARTIK KAÇINILMAZ'

Yani 20 kuruşluk bir düşüş yaşandı. 20 kuruş dolara zam gelince iki kez yapılan zamlar şimdi mutlaka geri alınmalı. Dolar bu şekilde düşüş sağlamışken akaryakıta indirim yapılması artık kaçınılmaz. Taksici, dolmuşçu, otobüsçü, nakliyeci, taşımacı gibi tüm şoför esnafımız ve kendi aracıyla iş yapan esnafımız ile vatandaşımız bu akaryakıt indiriminin gelmesiyle rahatlayacaktır. Sadece esnafımız değil tüm piyasalar indirim ile rahatlayacak ve enflasyonun düşmesine katkı sağlayacaktır. Çünkü akaryakıtın etkilemediği hiçbir kesim yok. Zam geldiğinde A'dan Z'ye her şeyin maliyeti artıyor. Bu maliyetlerin düşmesi için indirim şart oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler