TARIM BAKANLIĞI ONAYI İLE ŞİMDİ DE ÇOCUK KATLİAMI

Geçtiğimiz hafta son yazımız 'Tarım Bakanlığı Kapatılmalı' başlığını taşıyordu. Bazıları için 'ağır' olan bu başlık, bugün gelinen noktada ne kadar yerinde yazılmış bir öneri olduğunu bir kez daha kanıtladı.  

Zira artık bakanlığın onayı ile üretilen ürünler, bugün çocuklarımızın ölmesine sebep oluyor!

Bakanlığın son icraatı ise;  şırınga şeklindeki çikolataya verdiği izin ve sonrasında yaşananlar!

Ne mi oldu?

Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019’da okul çıkışında, okul yakınında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. 9 gün yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ankara'da ise 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert'in şırınga şeklindeki çikolatayı yerken fenalaşarak hayatını kaybetmesi sonrası okul yöneticileri açığa alındı. Okul kantini işletmesinin sözleşmesi de feshedildi.

Kocaeli'de 'şırınga çikolata' üretimi yapan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun ise , 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümünün ardından bir açıklama yaptı ve başka firmaların da üretim yaptığını belirterek,  "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izniyle üretiyoruz.' diye kendisini savundu!

Elbette ilk anda , 'Firma saçmalamış.' diyebilirsiniz. Hatta firma daha ileri gidip, ' Başkaları da üretiyor' demiş.  Ama firma bir şeyi kaçırıyor ki, kapağı boğaz tıkacı şeklinde ve yutmak üzere serbest olanı sadece kendininki. Bakanlık onayı ile üretiyoruz demesi de ayrı bir bomba!

Yani firma kendisini, bu çocukların ölümü bakanlık onayı ile oldu diye savunuyor!

'Şırınga çikolata'yı yurt dışına da ihraç ettiklerini belirten Yüksel Uçkun şöyle devam ediyor:

"Bu üzücü olay çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda ilk yardımı bilen hiç kimsenin olmadığını ortaya çıkarmıştır.

Okulda öğretmenlerden bir kişi ilk yardımı bilmiş olsaydı belki çocuğumuz yaşıyor olacaktı. Okulun hemen karşısında sağlık ocağı olmasına rağmen olaya zamanında müdahale edilmediği ortadadır.''

Ne dersiniz? 

Şirket sadece Tarım Bakanlığı değil, Milli Eğitim Bakanlığı da işten sorumlu diyor!

Ve devam ediyor:

''Şirket olarak altını çizerek söylemek istiyoruz ki Adli Tıp raporları netleştikten sonra sorumluluğumuzun arkasında durarak, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız." 

Bu arada Tarım Bakanlığı kendisini ilgilendiren her konuda olduğu gibi yine hala ortada yok!

Bakanlık bu yazıyı yazdığım sırada henüz bir açıklama ya da bir soruşturma başlattığını söylememişti  bile. 

Anlayacağınız, iki küçücük çocuğumuz ve geleceğimiz ölürken 'Bak-anlık' bakmamakta ve  yok hükmünde!

Avrupa Birliği normlarında ; yutulabilir küçük plastik parçalar çocukların oyuncaklarında bile kullanılamazken,  bonart Smurf oyuncak görünümlü şırıngayı direk ağıza dayatıp konik küçük kısmı boğaza roketliyor. 

AB normları TS-EN olarak birebir kabul edildiğine göre,  buna kim TSE verdi? TSE'si yoksa, Tarım Bakanlığı'ndan nasıl izin aldı? Burada çok ciddi hayati bir sorun var.

Ey kabine Tarım Bakanlığı'nda KİMSE YOK MU?

Zira Bakanlık soruşturma açmak bir yana,  açıklama bile yapmadı

Bu arada aşağıda bonart çikolata şırınga için sosyal medyada traji komik bir tanıtım cümlesi sunuyor bizlere:

Partilerin en CAN ALICI unsuru...

Gerçekten traji komik değil mi?

İşte o tanıtım sayfası :

ekran-alintisi-002.JPG

YORUM SİZİN!!!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar