BERKE'DEN CEM'E UZAN'AN ELLER!

Yaklaşık 10 yıldır ülkeden uzakta ve yurt dışında... 

Son zamanlarda,  sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar ile artık hep  gündemimizde...

Sadece ülkeye döneceğini ilan etmesi ile değil,  yaptığı birbirinden ilginç açıklamaları da,  gündeme bomba etkisi yapıyor dersek yeridir.

Evet sözünü ettiğimiz kimse:  Cem Uzan!

Star TV ve Star Gazetesi’nin yanı sıra,  İmar Bankası ve TELSİM gibi dev şirketlerin eski sahibi.
İsterseniz son yaptığı bomba açıklamasından başlayalım:

Cem Uzan önceki gün,  eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ajanlıkla suçladı. Uzan, bu iki isme "Yargılanacaksınız" diye seslendi.

Uzan, "Yabancı ajanlarla imzaladığınız belge elimde. Uluslararası mahkemelere sunulacak. Türk Milleti sizden hesap soracak. Yargılanacaksınız" dedi.

Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre, Cem Uzan'ın eli bu konuda çok sağlam. 

Uzan'ın yapacağı açıklamalardan sonra,  bu isimlerin değil milletvekili olmaları , hapis edileceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Başta BBC ve diğer önemli dünya medya kuruluşları olmak üzere,  Cem Uzan'ı  arayıp bu konuda mülakat teklifleri yapılmış durumda. Ve duyumum o ki;  çok yakın zamanda da Uzan, elindeki belgeleri dünya medyası ile paylaşacak!
Cem Uzan bundan bir süre önce de Ali Babacan ile CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in fotoğrafını paylaşmış ve,  "Uzan Ailesi'ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar. Ali Babacan - Abdüllatif Şener" ifadelerini kullanmıştı.

Her ne kadar Abdüllatif Şener bu konuda Cem Uzan'a Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cem Uzan başına gelenler nedeniyle Erdoğan karşıtlarına saldırmaya başlamış. Ne hikmetse, süreci başlatan en önemli iki ismi; o günkü Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Güler’i görmezden geliyor. Korkusu mu var, umudu mu, yahut bir anlaşması mı? Göreceğiz!" ifadelerini kullansa da,  Uzan'a yakın kaynaklar,  Uzan'ın bu savunmaya sadece gülümsediğini belirtiyor ve devam ediyor:

'Peki o zaman Şener aslında ben bakan değil, bostan korkuluğuyum mu demek istiyor? Önüme ne geldiyse okumadan, sorgulamadan imzaladım mı demek istiyor?  Hem Cem Uzan Türkiye'nin Cumhurbaşkanını neden hedef alsın ki? Türk halkının yüzde 51oyu  ile seçtiği ilk Cumhurbaşkanını neden hedef alsın ?'   

Aynı çevre, Uzan Ailesi'ni yok eden kararlara imza atanlar ve yargılayanların bugün FETÖ terör örgütünden hapiste olduklarını da dile getiriyorlar. Ve Erdoğan'ın da bu kişiler ile mücadele eden en samimi kişi olduğunu da bildiklerini ifade ediyorlar.

Yani?

Yani, bundan bir süre önce; uzun yıllardan bu yana yurt dışında yaşayan Cem Uzan'ın Türkiye'ye dönüşü ve yeniden yargılanması konusuna ilişkin Uzan'ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara da bir basın toplantısı düzenlemiş ve, 'Cem Uzan siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır.' demişti.

Yani Uzan'a ( normal şartlarda) yeniden yargılama gelmesi an meselesi!

Zira Avukat Altmışkara, aynı gün şu tespitleri de kamuoyuyla paylaşmıştı:

-Uzan ailesinin hak arama mücadalesi devam etmektedir. O gün yaşananları Hanefi Avcı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında açıklamıştır. Yargılayan 26 hakimin 16'sı FETÖ'cüdür.Mahkum olmuşlardır ve ihraç edilmişlerdir.

-Yeniden yargılama konusunda mahkemelere dün itibarıyla başvurular yapılmıştır. Türkiye'ye dönüşü ile ilgili hukuki süreci başlatılmıştır. Yargılamaların yenilenmesi talepli müracaatlarda bulunulmuştur. Tarafsız hakimlerle yargılama yapılacağına inancımız sonsuzdur.

Görünen o ki;  Uzan'ı ve o dönem olaylarını önümüzdeki günlerde daha çok konuşuyor olacağız. 

Zira Berke Barajı'na 12'sinde el koyup 17'sinde kararname çıkaran dönemin cumhurbaşkanları ve sorumluları, işlemleri yapan ve şu an FETÖ'den firar eden dönemin mali şube müdürlerinin icraatlarını, önümüzdeki günlerde çok daha sıcak bir şekilde tartışacağız. 

Ve elbette bunun siyasi yansımalarını da...

Uzanan ellerdeki kirli izleri net görebileceğiz.

Bence,  'kim vatan haini kim kahraman?' yeniden yargılandığında belli olacak.

Yani, 'takke düşsün kel görünsün' deme zamanı. 

Nitekim şimdi;  mülkün temeli mi adalet, adaletin temeli mi mülk hep birlikte izleyip görelim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.