SUDAN LİDERİ BEŞİR, YILLAR SONRA ESAD'I ZİYARET EDEN İLK ARAP LİDERİ OLDU

SUDAN LİDERİ BEŞİR, YILLAR SONRA ESAD'I ZİYARET EDEN İLK ARAP LİDERİ OLDU

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in Şam'a düzenlediği kısa bir ziyarette Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğü bildirildi.

Sudan Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beşir, Şam ziyaretinde Esad ile bir araya geldi.

Suriye resmi haber ajansı SANA da Beşir'in Şam'a çalışma ziyareti düzenlediğini duyurdu. SANA, ziyarete ilişkin fotoğraflar da paylaştı. 

esad.jpg1036657645.jpg

'ÜLKELERİN EGEMENLİĞİNE SAYGI VE İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMEME' VURGUSU

Sudan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Şam'a yaptığı ziyaret sırasında Beşir'in Esad'le görüşmesinde "Suriye sorunlarla karşı karşıya olan ülkedir, güçsüzleştirilmesi Arapların davalarının güçsüzleştirilmesi demektir" ifadelerini kullandığı belirtildi. Açıklamada, Beşir ve Esad'in birçok Arap ülkesinin yaşadığı şartlar ve krizlerin, ülkelerin egemenliğine saygı ve içişlerine müdahale etmeme üzerine yeni yaklaşımlar geliştirmeyi gerekli kıldığını vurguladıkları ifade edildi.

'SURİYE ARAP DÜNYASINDAKİ YERİNİ ALANA VE ESKİ GÜCÜNÜ KAZANANA DEK, ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEK'

Sudan'ın Suriye'nin yasal yönetimiyle istikrarı, güvenliği, toprak bütünlüğüne özen gösterdiği, meşru hükümeti ile ülke halkının tüm unsurlarıyla barışçıl diyaloğa önem verdiği kaydedildi. Açıklamada, Beşir'in "Suriye'nin Arap dünyasındaki yerini alana ve eski gücünü kazanana dek Sudan'ın elinden gelen tüm gayreti göstereceğini söylediği" belirtildi.

Sudan lideri Beşir, Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana Esad'ı ziyaret eden ilk Arap lider oldu. Ziyaret, Arap ülkelerinin Suriye ile ilişkileri normalleştirmesindeki ilk adımlardan biri olarak görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika