NGAZETE ÖZEL: AMERİKA ROJ PEŞMERGELERİ SURİYE'YE GÖNDERİYOR

NGAZETE ÖZEL: AMERİKA ROJ PEŞMERGELERİ SURİYE'YE GÖNDERİYOR

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon yapacağını açıklamasının ardından Roj peşmergelerinin Amerika tarafından Suriye’ye yerleştirildiği belirtiliyor.

Ngazete yazarı Nevzat Bingöl'ün haberine göre, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon yapacağını açıklamasının ardından Roj peşmergelerinin Amerika tarafından Suriye’ye yerleştirildi.


Irak Kürdistan bölgesinde konuşlanmış ve sayıları yaklaşık 5 bin civarında bulunan Roj peşmergelerinin Suriye’ye geçişine, YPG tarafından izin verilmiyordu. Roj peşmergeleri Amerikan askerlerince eğitilmişti.
Basnews haberine göre İlk etapta 400 civarında Roj peşmergesinin Suriye’nin kuzeyine geçeceği ve olası çatışma bölgelerine yerleştirileceği iddia ediliyor. 

Roj peşmergeleri, PYD dışında kalan ve PYD karşıtı başta KDP olmak üzere diğer Kürt partilerinin oluşturduğu silahlı güçler olarak biliniyor. Roj peşmergeleri Irak Kürdistan bölgesinde eğitildikten sonra Suriye'ye geçmeyi planlıyordu ancak geçişlerine PYD tarafından izin verilmiyordu. Irak Kürdistan bölgesinde İŞİD'e karşı da savaşan ve isimleri "Roj peşmergeleri" olarak isimlendirilen peşmergelerin çatışma olasılığı olan bölgelerde PYD ile Türk askerlerinin arasında konuşlandırılacağı iddia ediliyor.

Ayrıntılar gelecek..

 

Ngazete özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika