Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

SIYASET GERCEKLERI GORME/ALGILAMA SANATIDIR !...

Millet ittifakı için bir araya gelinirken,bu ittifakin büyük ortağının CHP olduğu bilinmiyor muydu? Kemal beyin CHP Genel Başkanı olduğu bir gerçek değil miydi? CHP ve de Kemal bey isterse adaylik CHP'nin ve genel başkanı sıfatıyla Kemal beyin tabii hakkı değil miydi? Kemal bey de zaten en azından üç dört aydır aday olacakmış gibi davranmıyor muydu?
İşte,
öncelikle Meral hanımın gormedigi/görmek istemediği gerçek buydu...
Bu gerçeği gormeyen/goremeyen/görmek de istemeyen bir büyük kitle de bizim -bir kisim- "milliyetci- ülkücü " arkadaşlarımızdi.Iyi niyetleriyle bu ittifakin milliyetçi bir ismi aday çıkartması için gayret ettiler, böyle bir neticenin alınabileceğini umit ettiler.
Kemal beyin yanılgısı ise,Meral hanımın( bu kadar uzun süredir kendisiyle ilgili olarak aday olacağına dair çıkan söylentilere karşı ) açıkça senin adaylığını istemiyoruz,bir başka aday bul dememis olmasıydı.
Son anda, iki belediye başkanına adaylık teklifi yapılması şık olmamistir. Hala , bu başkanlardan birisinin aday gösterilmesiyle krizin cozulebilecegi ümidiyle yazan,çizen paylaşımlar var.Bu kadar gercekten/gerçeklerden uzak olabilmeyi anlamak mümkün değildir.
Meral hanım ne kadar Kemal beyin kendisinin aday olmayı isteyeceğini düşünüp üç ay dört ay önce bir tedbir geliştirmeyi dusunmediyse ; Kemal bey de uc- dört aydan bu tarafa kendisinin aday olmaması yönünde geliştirilen psikolojik ortamı görüp,buna göre hareket etmiş olmalıydı.
Bu gerçekleri gormemek/ görememiş olmak herkese ( İyi Partiye,milliyetçi camiaya,CHP'ne ve Ulkeye) kaybettirdi. İnsanların oynanmakta olanın bir tiyatro olduğunu farketmeleri hüsran,üzüntü,yıkım olmuştur. İnsanların millet ittifakına canlanan ve 20 yildir üzenlerin çöken kabustan kurtulabileceklerine dair duydukları heyecanlari,enerjileri, umitleri hüzne dönmüştür ...Neşe,umit,heyecan, enerji veren tiyatro sahnesinde oyunun sonunun bu şekilde bitmesi seyirci için çok acı / iç karartıcı olmuştur. Kemal beyin aday olabileceği,adaylıktan vazgecmeyecegi gerçeğini görememek; milliyetçi kesimden bir adayın çıkartılması ile AKP ve MHP tabanından oy almak gerektigi gerçeğini görememek; CHP'ye aday zorlamasinin doğru olmadığı (belediye başkanı iki arkadaş için dayatma) gerçeğini görememek; Meral hanımın bu işin nihayetinde masayı terkedebilecegi gerçeğini görememek gibi siyaseti okuyamama zaafiyeti işleri bu hale getirdi.
Vebal ve sorumluluk büyüktür.Bu işin, millet ittifakı tarafında, bu ittifaka umit bağlayan kesimde ,milliyetçi camiada,hem İyi Partide,hem CHP de hayra vesile olmayacağı açıktır. Millet kaybederse işler kötü olur. Bu noktada halkin korkusu,endişesi büyüktür...Hala,bir umit kırıntısı peşindedir.Ama bu sefer GERCEKCI...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.