Sırbistan: 'NATO'yu Reddediyoruz,Kendi Ordumuz Bize Yeter'

Sırbistan: 'NATO'yu Reddediyoruz,Kendi Ordumuz Bize Yeter'

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, 'NATO'ya üye olmak gibi ne bir çabamız ne bir planımız var.Kendi ordu potansiyelimizi tercih ediyoruz.' dedi.

MOSCOW, October 2. /TASS/. Serbia does not want to be part of the North Atlantic Alliance but wants to stay militarily neutral, Serbian President Aleksandar Vucic said on Tuesday after talks with Russian President Vladimir Putin.

"I told Putin that we have good relations with all military alliances, including NATO. But Serbia has no striving and no plans to be part of NATO. Serbia want to safeguard its military neutrality and that is why we are taking effort to strengthen our army to be able to repel any possible attacks on our country," he said.



More:
http://tass.com/world/1023988

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, 2 Ekim günü Rusya Devlet Başkanı Putin'le gerçekleştirdiği görüşmeden sonra bir basın açıklaması yaptı.

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim artarken, Kosova'nın 'İsrail bizi tanırsa biz de Kudüs'ü tanırız.BM'ye üye olduğumuz takdirde ABD'nin çıkarlarına göre hareket ederiz.' açıklamasının ardından, Sırbistan Başbakanı; Putin ile görüşeceği 2 Ekim günü için 'hükümetimiz için son yılların en önemli günü' demişti. Putin-Vicic görüşmesinde bölgede artan tansiyonun da görüşüleceği belirtilmişti. Analistler, iki ülke arasındaki gerilimin 'ABD-Rusya saflaşmasına sebep olabileceği' endişesinde.

NATO'yu Değil Kendi Ordu Potansiyelimizi Tercih Ediyoruz

Sırbistan Başbakanı, 'Putin'e, NATO dahil bütün askeri ittifaklarla yakın ilişkimiz olduğunu bildirdim.Ancak Sırbistan'ın NATO üyesi olmak gibi ne bir çabası ne  de bir planı var. Sırbistan, kendi ordusunun doğal potansiyeli ile kendini korumak istiyor.Ülkemize yapılacak herhangi bir saldırıyı püskürtmek için, işte bu nedenle,ordumuzu güçlendirmeye çabalıyoruz.' dedi.

NATO'nun Gürcistan'ı NATO üyesi yapmakta olumlu dönüt almasının ardından, Sırbistan'ı kaybetmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika