Putin, 5 Milyar Dolarlık S-400 Sattı

Putin, 5 Milyar Dolarlık S-400 Sattı

Delhi ve Moskova, 5 milyar dolarlık Rus S-400 hava savunma sistemi anlaşması yaptı. Putin, 4-5 Ekim'de Hindistan'ı ziyaret edecek.

Delhi ve Moskova, 5 milyar dolarlık Rus S-400 hava savunma sistemi anlaşması yaptı. Kremlin görevlisi Yuri Ushakov, Salı günü, Putin'in Hindistan'a bu haftadan sonra bir ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.

Putin, 4-5 Ekim'de Hindistan'ı ziyaret edecek.

Hindistan, S-400 Sahibi Olacak, Dostu ABD'nin Tavrı Merak Konusu

Hindistan, daha önce ABD'nin baskılarına rağman S-400 edineceklerini açıklamıştı.

Hindistan basınında, ABD'nin CAATSA(Yaptırım Kanununa Karşı Amerika Dostlarını Koruma Kanunu) ile, 'ülkeleri Rus silahları almaktan alıkoymayı amaçladığı' belirtildi. 

Trump ise, 'Hindistan'ın İran'dan petrol alımını dahi engellemeyeceğiz.Gerektiğinde bu iş için ABD banka ve finans kuruluşlarını da kullanabilecekler. Hindistan'ı seviyoruz. Onlar ABD ürünlerine yüzde 60 gümrük vergisi uygulasalar bile biz onlara o durumda dahi yüzde 10-15-25 dolaylarında gümrük vergisi uygularız.' demişti.

ŞİÖ'ye üye Hindistan'ın genel seçimler öncesinde bir hükümet tercihi olarak ABD dostu olduğu biliniyor.

Modi, Fransa'nın Savaş Uçaklarının 1,4 Milyar Dolarını Ödememişti

Başbakan Modi'nin ise savaş uçaklarından 'sabıkası' mevcut. Fransa ile 36 adet 1,4 milyar dolarlık Rafale savaş uçağı alımı anlaşması yapmış, parayı ise ödememişti. Fransa Başbakanı Hollande de Modi'yi yolsuzlukla suçlamıştı. Aynı durumun Rusya ile de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler