Dr. Onur AKBAŞ

Dr. Onur AKBAŞ

ŞENAY GÜRLERİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…

              Başlıktaki ibare ile biten bir yazımda hakkında şunları yazmıştım: “Bazı roller, ona hayat veren kimi oyuncu ile hem iç (karakter) hem de dış(jest ve mimik) özellikler itibarıyla mükemmel bir uyum sağlar. Kimi oyuncu ne kadar yetenekli olsa da bazen dış özellikler yahut ne kadar yakışıklı/güzel olsa da karakteri verebilme açısından ortaya çıkan yetersizlikler sonucu doğan uyumsuzluk, izlenen dizi yahut filmde izleyiciyi huzursuz edecek düzeyde kendini gösterir. Oysa giydiği her rol gömleği üzerine cuk diye oturan, canlandırdığı karakteri yaşamaktan öte yaşatan, başarısı ve sahip olduğu güzelliği yansıttığı karakterin çizgilerine uyabilen yüzüyle Şenay Gürler, bence dizi ve sinema dünyamızın sayılı oyuncularından. Oynadığı dizi ve filmlerde kabartma bir tabloda öne çıkan resim gibi onu, bütün çizgileriyle alır çekerim ekrandan. Avrupa yakasının, neşeli, cilveli, hayat dolu, güzel Fatoş’unun yüzünü eğer siz,  gibi polisiye bir dizide bir mafya babasının eşi olarak aynı güzelliğinde haşmeti ve dişiliği birleşmiş halde görüp “budur” diyebiliyorsanız, Şenay Gürler’i izlemeye devam edin.”(Akşam Gazetesi, 25 Aralık 2016)

            Bu yazımda ekran karşısındaki Şenay Gürler’den önce kurgu dışı kişiliği ile birkaç eklemelerim olacak. Bunlardan biri de vefalı yanı. Ben bunları yazdıktan sonra beni sosyal medyadan bulmuş ve bana teşekkür etmişti. Bu benim için önemli ve değerli idi. Şahıs merkezli yazdığım ama bugünkü aklım olsa yazmazdım dediğim birkaç yazı dışında bu bağlamda yazıklarımdan hiç pişman olmadım. Çünkü samimi idim. Tıpkı Şenay Gürler hakkında yazdıklarımda olduğu gibi. Her zaman yazar ve edebiyatçılar için söylense de bu söz, nitelikli bir okur olma hususiyeti sanatın her alanında uğraşan insanlar için olmazsa olmaz bir özelliktir. Sevgili Gürler bu hususiyete sahip biri. Nereden mi biliyorum? Kendisi ile yüz yüze görüşmedim. Röportaj düzeyinde bile söyleşmedim. Bu da benim maharetimdir. Kimse mütevazı olmamı beklemesin. Sadece ayrıntıda gizli o hınzır bakışlı entelektüel kadını gördüm. Nerede mi? Efendim paylaşımda bulunduğum bir sosyal medya platformunda beğendiği kitaptan. Herkes Nurdan Gürbilek okuru olamaz.

             Gelelim reel zeminde hakkında alımlamalarda bulunduğum Gürler’in dâhil olduğu yeni projelere. Birisi ATV’de Kalp Yarası isimli dizi. Senaryo bana hitap etmiyor. Uzun süredir de bir ATV izleyicisi değilim. bu sebeple sadece onun olduğu sahneleri izledim. Masa metaforu üzerinde işveli ve aynı zamanda durumu derinden idare edebilen bir kadın olan Fatoş’u canlandırmış gürler o masaya yumruğunu vuracak iktidarda ve açıktan ve kesin hükümlerin kadını Azade Sancakzade’ye mi hayat veremeyecek? Bir diğeri ise EXXEN’de yayımlanacak olan Adım Başı Cafe, o, konuda henüz çok fazla malumat sahibi değilim. Ama siz Şenay Gürler’i izlemeye devam edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.