Savaşın ayak sesleri! Ruslar karşı saldırıya geçti

Savaşın ayak sesleri! Ruslar karşı saldırıya geçti

NATO'nun hamlesine Putin'in hemen yanıt verdi, Avrupa'nın göbeğindeki Rus toprağı Kaliningrad'dan 20 savaş gemisi 'acil' şekilde ayrıldı.

Fransa'nın Romanya'daki NATO birliklerine asker yollaması beklenirken, ABD'nin asker sayısına dair ilk kez net bir rakam ortaya çıktı. Bambaşka telden çalan Rus medyası ise, Ukrayna'nın saldırıya geçeceğini yazıyor.
Ukrayna sınırına 100 bin asker yığarak son yılların en büyük gerilimini tetikleyen Rusya lideri Vladimir Putin, 20 savaş gemisini Avrupa'nın göbeğindeki Rusya toprağı Kaliningrad'dan Baltık Denizi'ne çıkardı. Rus ordu televizyonu Zvezda, aralarında yeni nesil gemiler Stoikiy ve Soobrazitelny'nin bulunduğu filonun tatbikat için acil şekilde üslerinden ayrıldığını bildiriyor.
Rus medyası, dev tatbikatın Kuzey Atlantik İttifakı Örgütü'nün (NATO) Doğu Avrupa'ya asker gönderme kararından hemen sonra hayata geçtiğine vurgu yapıyor.
Rusya Savunma Bakanlığı ise, İdil Nehri kenarındaki Engels'de konuşlanan uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı Tu-95'lerin fotoğraflarını paylaştı. Engels'teki söz konusu hava üssünün Ukrayna sınırına uzaklığı, yaklaşık 470 kilometre.

8 BİN 500 ABD ASKERİ

Batı cephesinde ise hem diplomasi hem de askeri hareketlilik zirveye çıktı. NATO, dört ülkenin savaş gemileri ve jetlerini yola çıkaracağını doğruladı. Buna göre, Hollanda ordusu iki F-35 jetini Bulgaristan'a indirecek. İspanya da yine Bulgaristan'a savaş uçağı, Karadeniz'e ise savaş gemisi gönderecek. Danimarka'ya ait bir fırkateyn Baltık Denizi'nde seyredecek ve yine Danimarka ordusu dört F-16'yı Litvanya'ya konuşlandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler