PUTİN AÇILIŞ İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

PUTİN AÇILIŞ İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk Akım'ı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak tören için İstanbul'a geldi. Bu açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Rusya Başkanı Putin'in gündemine Suriye'nin de gelmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk Akım'ı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak tören için İstanbul'a geldi. Bu açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Rusya Başkanı  Putin'in gündemine Suriye'nin de gelmesi bekleniyor. 

En son 27 Ekim'de Fransa ve Almanya'nın da katıldığı İstanbul'daki Suriye zirvesinde bir araya gelen iki liderin İdlib mutabakatındaki son durum ve Fıratın doğusuna dair gelişmeler üzerinde durmaları bekleniyor.

Putin ile Erdoğan, 17 Eylül'deki Soçi zirvesinde İdlib'de silahtan arındırılmış bölge kurulması üzerine mutabakata varmışlardı. Mutabakata göre 15 Ekim'e kadar silahlı muhalifler bu bölgeden ayrılacaklar ve bu muhalifleri bölgeden ayrılmaya da Türkiye ikna edecekti. Bu belirlenen takvim İdlib'de işlemedi ve İranlı milisler ile Esad'a bağlı milisler bölgeye yönelik bombardımanı sürdürüyorlar. İdlib'de 3 milyondan fazla turist yaşarken Vladimir Putin 27 Ekim'deki İstanbul zirvesinde, "Terörist saldırılar devam ederse Rusya'nın da müdahalesi gecikmeyecek" demişti. Ankara ise Putin'in mutabakata toleranslı davranmasını ve ateşkesin sürmesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika