AKP'Lİ ÜNAL: PARTİ TABANIMIZ HABERLERİ MUHALİF KAYNAKLARDAN TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYOR

AKP'Lİ ÜNAL: PARTİ TABANIMIZ HABERLERİ MUHALİF KAYNAKLARDAN TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarlığını da yapmış olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, "Medya ve sosyal medyadaki yeni düzenin AKP'ye faydadan çok risk getirdiğini görmemiz lazım. AKP tabanı dahi haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çabalıyo

25 ve 26. dönem de AKP'den milletvekilliği yapmış olan Ünal "Yerel Seçimler ve Riskler" başlıklı yazısında:

AKP'nin yerel seçimlerde genel seçimlere nazaran aldığı oyda bir düşüş olduğunu ve AKP'nin son genel seçimde yüde 42 oy aldığını dile getirdi ve AKP'nin yüzde 42'nin altında bir oy almasının tabii sınırlar içinde muhtemel olduğunu da söyledi. " Ancak oy düşüşünün tabii sınırların altında gerçekleşmesi, Türkiye’nin siyasetini olduğu kadar sosyolojisini ve psikolojisini de olumsuz etkileyecektir." vurgusunda bulundu.

Siyasetin matematik demek olmadığını ve AKP'nin tüm denklemleri alt üst edip yüzde 42'nin üstüne çıkabileceğini ve AKP'nin bu potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ünal, "Oy düşüşünün tabii sınırlarda kalmasını sağlamak, hatta AK Parti’yi yüzde 42’nin üzerine çıkartmak için mevcut riskleri iyi analiz etmek, risklere karşı ikna edici politikaları şimdiden devreye almak gerekiyor." diye ekledi.

Aydın Ünal'ın yazısında medya ve sosyal medyadaki yeni düzenin oluşturduğu risklerden bahsettiği kısım ise şu şekilde.

"Medya ve sosyal medyadaki yeni düzenin AK Parti’ye faydadan çok risk getirdiğini de artık görmemiz lazım. AK Parti tabanı dahi haberleri muhalif kaynaklardan öğrenmeye çabalıyor. Neredeyse her ilçede zuhur eden bir ya da birkaç sosyal medya trolü, kanaat oluşturmada, karalamada, tasfiyede, şantajda etkili ve dokunulmaz olabiliyor. Bu da yanlış tercihlere kapı aralıyor."

Aydın Ünal yazısında ayrıca; ekonomi, YPG-ABD, FETÖ ile mücadele, gündeme gelen tartışmalar, AKP'nin seçim kampanyası ve adaylara da değindi.

Yazının tamamı için: https://www.yenisafak.com/yazarlar/aydinunal/yerel-secim-ve-riskler-2048176

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler