PENTAGON'DAN KARAR DEĞİŞİKLİĞİ: MICROSOFT'A VERİLEN ''MÜŞTEREK SAVUNMA ALTYAPISI GİRİŞİMİ (JEDI)'' İHALESİ İPTAL EDİLDİ

PENTAGON'DAN KARAR DEĞİŞİKLİĞİ: MICROSOFT'A VERİLEN ''MÜŞTEREK SAVUNMA ALTYAPISI GİRİŞİMİ (JEDI)'' İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2019 yılında Microsoft'a verilen "Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (JEDI)" ihalesi iptal edildi. Amazon ve Microsoft, bu ihale nedeniyle mahkemede buluşmuştu.

Pentagon (Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı), 26 Ekim 2019 yılında Microsoft’a verilen JEDI Bulut projesinin ihalesini iptal etti. Amazon, ihalenin taraflı ve hatalı bir değerlendirmeyle Microsoft’a verildiğini iddia ederek olayı mahkemeye taşımıştı. Amazon ABD eski Başkanı Donald Trump ile şirketin kurucusu Jeff Bezos arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ihalenin Amazon'a verilmediğini de iddialarına eklemişti.

Pentagon, ihalenin iptaliyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Savunma Bakanlığı, Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi Bulut ihalesini bugün itibari ile iptal etmiştir ve sözleşme feshi için prosedürleri başlatmıştır. Bakanlık; değişen gereksinimler, artan bulut iletişimi ve sektördeki gelişmeler nedeniyle JEDI Bulut projesinin ihtiyaçlarını artık karşılamadığı sonucuna varmıştır.”

Pentagon'un Seçenekleri Yine Microsoft ve Amazon

Bakanlık, sözleşme için hem Amazon hem de Microsoft’tan teklif almayı planladığını ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek bulut hizmeti sağlayıcılarının bu firmalar olduğunu da ekledi. Ancak, başka firmaların da gereksinimleri karşılayıp karşılayamayacağını görmek için pazar araştırmasına devam edileceğini de ifade edildi.

Projenin iptal edilmesinde Amerika Birleşik Devletleri hükûmetinin menfaatlerinin rol oynadığı belirtilen açıklamada, Microsoft'un iş ve yerleşim giderleri için ABD yönetimi ile şirket arasında bir müzakere gerçekleşeceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler