Pazarkule Sınır Kapısı Açıldı

Pazarkule Sınır Kapısı Açıldı

Komşu Yunanistan'da Pazarkule Sınır Kapısı 16 aydır kapanmanın ardından açıldı.

Türkiye sınırlarında Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenler için serbest geçiş uygulamasıyla birlikte, Yunan güvenlik güçleri, göçmenlerin geçişlerini engellemek için Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kastanies Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. Bununla birlikte 140 binin üzerinde göçmen, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçerken, Pazarkule Sınır Kapısı tampon bölgede bir ay bekledi. Sınır kapısının kapanmasının üzerinde 16 ay geçti ve bugün Yunanistan, Kastanies Sınır Kapısı'nı Yunan ve AB vatandaşlarına açtı.

Yunan vatandaşı olan Lider Çoban, hattın açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, "Bizim için çok iyi oldu. Yolumuz kısalmış oldu. Mutlu olduk. Daha önce Kapıkule’den giriş yapıyorduk" şeklinde konuştu.

Yunanistan'a girmek için geçiş yapan Zidan Vali ise, Yunanistan’a geçiş yapmak için Pazarkule’ye gelen Zidan Vali de, "Kapının yeniden açılması çok iyi oldu çünkü bize daha yakın geliyor burası. Bizim için çok büyük bir avantaj. Bayağıdır kapalıydı. 16 ay sonra tekrar buradan geçiyoruz. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİLİK VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamalarının 8 Temmuz 2021'e kadar uzatıldığını duyurdu. Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması henüz uygulanmaya başlanmadığı için, bu çerçevede zorunlu istisnai koşullar haricinde, Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarının Yunanistan'a giriş yapmasının mümkün olmadığı belirtildi. 

Valilikten yapılan açıklama ise, sınır kapısının işleyişiyle ilgili kuralların İpsala Hudut Kapısı ile aynı olduğu yönünde.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler