Öztürk Yılmaz TBMM’de açıkladı! İşte AKP’nin Türkiye’ye attığı en büyük kazık

Öztürk Yılmaz TBMM’de açıkladı! İşte AKP’nin Türkiye’ye attığı en büyük kazık

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme ilişkin konularda basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin gündemine oturan Afgan göçmenler olmak üzere gündem hakkında Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz TBMM’de açıklamada bulundu.

AKP’NİN TÜRKİYE’YE ATMIŞ OLDUĞU EN BÜYÜK KAZIK

“Gittiğim her yerde nasıl işsizlik büyük bir problem esnaf ciddi sıkıntı içinde nasıl ki yandaşlık almış başını gidiyor. Nasıl ki kuraklık bu bölgeleri etkilemiş, nasıl ki su sorunu varsa bir sorun daha var ve herkesin ortak sorunu; gelen yasa dışı göç.” Diyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Nefret ediyor insanlar, bakın sokaklarda büyük bir nefret var.  İnsani ve islami kelimelerle üzerini örtemezsiniz. Taliban’ın yaratmış olduğu korkudan dolayı ülkemizin mülteci çöplüğüne dönüştüğüne gösterilmek istenmesine itirazlar var. Geçen Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkilisi, “Türkiye bu konuda büyük rol oynayacaktır.” Diyor. Ne demek istiyor? Yani Türkiye göçmenleri alsın. Estonya geçen Afganistan’daki göç konusuna tırnak içinde önemli bir katkıda bulunuyoruz diyerek sadece 10 tane mülteciyi almanın vermiş olduğu gururu yaşadı. Biz, sayın Erdoğan’ın açıkladığı rakama göre 300 binden fazla Afgan gelmiş. 5 Milyondan fazla Suriyeli var. 1 Milyondan fazla Iraklı var. En az 1 milyon Afrikalı var. 10 Milyona yakın neredeyse göç var ve bu nüfusumuzun yüzde 10’unu aşmış duruyor. AKP’nin Türkiye’ye atmış olduğu en büyük kazık; 10 yılda nüfusunun yüzde 10’unu mülteci yaptı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle basiretsizlik, böyle bir kapasitesizlik olamaz.” Dedi.

3 AY İÇERİSİNDE ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ

Öte yandan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Türkiye’nin mutlaka 16 Mart tarihinde yaptığı göçmen anlaşmasını iptal etmesi lazım. Bu Türkiye 3-5 kuruş verilip göçmenlerin tutulduğu bir yer olamaz. Bu anlaşmanın iptal edilmesi lazım. Basının engellemelerine rağmen bizi sosyal medyada milyonlarca insan takip ediyoruz en azından oradan sesimizi duyurabiliyoruz ama benim elime eğer yetki geçerse yapacağım ilk iş, bu göçmen anlaşmasını alıp çöpe atmaktır. İkincisi göçmenleri 3 ay içerisinden Türkiye’den göndermeyi hedefliyorum. Bu bize yapılmış en büyük kazıktır. Ben çıkıp bu Avrupalılara söyleyeceğim; “Siz çok mu insanseversiniz, çok mu insani duygularınız var? O zaman ben size, siz buraya ne veriyorsunuz? 6 Milyar dolar mı? Ben size 10 milyar dolar veriyorum, buyrun bakalım bizim içimizdeki tüm göçmenleri alın. Siz insanseversiniz, siz bakın. Bunlar kabul etmeyeceklerdir, biliyorum. O zaman bunların memleketlerine haklı olarak gönderilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir.

BİZ GÖÇE MECBUR DEĞİLİZ

Yarın Suriye’de bir anlaşma olursa Türkiye’nin kazancı ne olacak? Biz Yenilik partisi olarak orada da tek bölge tek idare Suriye’de de tüm bölgelerin birleştirilmesi gerekmektedir. Bu kadar mülteciye neden bakıyorsunuz? Karınız ne? Neden bunları kabul ediyorsunuz? İnsanlıkmış falan filan geçeceksiniz bunları. İnsanlıktan bahsediyorsanız git Ağrı’daki vatandaşın derdini dinle, onların derdini çöz. Git Ardahan’da sel felaketindeki selzedelere yardım et. Ben bu hamaset laflarını doğru bulmuyorum. Sınırlarımız kevgir gibi olmuş bunlara bir düzen vermemiz gerekir. Türkiye yenilmiş bir ülke değildir, biz göçe mecbur değiliz.

TÜRKİYE’DE YENİ DÖNEMİ İNŞA EDİYORUZ

 Son zamanlarda doğuda yaptıklarımız geziler başta olmak üzere Yenilik partisine çeşitli eleştiriler geliyor. Biz orada at koşturduğumuz için bizi eleştiriyorlar çünkü biz tabela partisi değiliz. Basınımızın adil olsun ama olmadığı da aşikardır. İnsanlar bu yüzden basından duyamadıkları göremediği olayları sosyal medya başta olmak üzere alternatiflere yönelmiş durumdadır. Türkiye’de yeni bir dönemi inşa edeceğiz ve bu yeni dönem için yeni umutlar, yenilikler, yeni insanlar ve yeni yüzler getirecektir. Bölgedeki kardeşlerim unutmasınlar ben sonuna kadar onların yanındayım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler