TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİ SAVAŞTA, MECLİSİ TATİLDE!


Son yaşadığımız olayların küresel dünyadaki adına,  ABD Başkanı Donald Trump Ticaret Savaşları  dedi. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ise Ekonomi Savaşları  tanımını yaptı. Yani ülke SAVAŞ HALİNDE.  Hatta öyle bir savaş ki, buna VAR OLMA SAVAŞI demek de yanlış olmaz.

Erdoğan dün büyükelçiler ile yaptığı toplantıda Türk halkına yeni bir Kurtuluş Savaşı’nda olduğumuzu belirterek milli seferberlik ilan etti. Elbette bunları yapmakta haklıydı. Çünkü bir sabah Türkiye uyandığında,  cebindeki paranın yüzde 27’si alınmıştı ve  fakirleşmişti. Dolar kuru üzerinden durdurulamaz boyutta küresel bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştık. Halk ne olduğunu çözmeye çalışırken, eczaneler ilaç vermez, bir çok firma işçi çıkarmaya başlarken, dolar borcu olanlar kara düşünürken; ayakta kalmak için tüm halk teyakkuza geçti.

Herkes ABD’ye teslimiyet yerine , direnme kararı almaktan yana tavrını koydu.  Hatta geceler boyu halkın büyük çoğunluğu, TV başında dolar kurunun ne olacağı ve nasıl tedbir alınacağı noktasında nöbet tuttu ve tutuyor. Bir tek yer ve makam hariç! Neresi mi?  TBMM!!!

Evet evet  TBMM tatilde!!!

600 milletvekilinin hiç birisinden  ses seda yok!

Ne TBMM Başkanı, ne  muhalefet partileri ise, TBMM’yi toplantıya bile davet etmedi.

Eğer TBMM bugün kapalı olacaksa ,ne zaman açık olacak? Bugün toplanmayacaksa ne zaman toplanacak? Bugün göreve çağırmayacaksak, ne zaman çağıracağız?

Görünen o ki ABD’nin açtığı ekonomik savaşa karşı Milli seferberlik ilan edilirken,  TBMM ve vekiller seçim bölgelerinde bayram tatiline devam ediyor!

Doğrusunu isterseniz, Tayyip Erdoğan’ın  ‘yalnız’lığını bu tablo daha da net anlatıyor.

Hadi Erdoğan’ın yalnızlığını bir tarafa bırakın, bu kadar önemli ve kritik bir günde, halkın bu kadar neler olduğunu merakla beklediği bir dönemde,  halkın vekillerinin özel olarak toplanıp bu konuda halka bir şeyler demesi gerekmiyor mu? Hadi bırakın bir şey yapmayı. Görevi yasama ve denetim olan bu TBMM nerede?

En üst seviyede bugünkü durum, SAVAŞ HALİ olarak açıklanıyor.  SAVAŞ HALİ’nde bir Meclis tatilini yarıda kesip hiç olmazsa  ‘AÇ-KAPA’  yaparak duruma uygun davranmaz mı? Bu duyarsızlığa PES DOĞRUSU denmez de ne denir?

Madem kimse çağırmıyor, bu köşeden TBMM’yi ben göreve çağırıyorum. Bayramdan önce ; HAYDİ VEKİLLER MECLİSE VE  GÖREVE!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum