Nuray Başaran Ankara Siyasi Kulislerini Yazdı: Yaz Bitti Siyaset Isınıyor!

Bir süredir Ege'deyim. Biraz tatil, biraz iş. Tabii yazılacak yığınla malzeme var. Ama Ankara'dan ve siyasetten kopmak da mümkün değil. Zira yaz biterken siyaset çok sıcak....Anlaşılan o ki bu hafta ısı derecesi daha da artacak.

Birincisi Ali Babacan'ın partisi bu hafta ete kemiğe bürünecek.

Yani günlerdir ne olacağı merakla beklenen Babacan cenahında ne olacağı ya da olmayacağı belli olacak.

Ki Gazeteci Fehmi Koru,  Babacan'ın kuracağı partinin sözcülüğüne başladı bile...Koru, çıktığı televizyon programında oldukça detaylı açıklamalarda bulundu.

Bana göre en ilginç olanı, yeni kurulacak partinin Ak Parti ile ittifak yapabileceğine ilişkin söylemiydi. Bu herkesi şaşırttı.

Ama aslında çok da sürpriz değildi . Zira Ali Babacan’ın partisi ile ilgili Ankara kulislerinde bir süredir iki önemli iddia vardı.

Birinci iddia; Babacan’ın birlikte hareket ettiği eski bakan ve vekiller’ FETÖ Terör örgütünün siyasi ayağı olduğu’ iddiasıyla parti kurulduktan bir süre sonra (belki de AK Parti’ye tehdit oluşturursa) yapılacak bir operasyonla içeri alınacaktı. Ve AK Parti uzun zamandır eleştirildiği siyasi ayak operasyonunu gerçekleştirmiş olacaktı. Bu nedenle de partnin kurulup kurulmaması uzun süredir bu hesaplar doğrultusunda ince elenip sık dokunuyordu. Zira Babacan ile ilgili de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir süre önce harekete geçmiş ve Bülent Arınç’ın açıklamalarıyla adeta beklemeye alınmıştı.

Ve bir süre sonra Babacan istifa etti. Bu kez de kulislerdeki ikinci iddia devreye girdi. Buna göre, pazarlıklar bitmişti ve Babacan'ın partisinin arka planında artık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da desteği vardı.

Bilindiği gibi yeni sistemde yüzde 51’e artık tek bir partinin oyu yetmiyor. İttifak şart.  AK Parti ‘deki ciddi bir gurubun da Devlet Bahçeli’ye seçimlerde mahkum olmaktan rahatsız olduğunu bilmeyen yok. Ali Babacan’ın partisi gerekli oyu alabilecek duruma gelirse, Ak Parti’nin Babacan ile ittifakı daha mantıklı görüşü hakim oldu. Ne de olsa eski çalışma arkadaşları… Ve kulislere göre, bu ittifakın detayları doğrultusununda Meclis açıldığında görüşülmesi beklenen Yeni yargı düzenlemesinin maddeleri de buna göre şekillenecek. Belki toplumsal uzlaşı için büyük kapsamlı bir af gündemimize gelecek. Zaten Devlet Bahçeli’nin de istediği af böylece yapılmış olacak.

Kulisler ile Fehmi Koru’nun açıklamaları örtüşüyor.

Ali Babacan’nın bu hafta yola çıkarken kimlerle ve nasıl yol yürüyeceği bu nedenle çok önemli. Zira yol haritası ve kimlerle yol yürüyeceği siyasi geleceğini ve siyaset ömrünü de belirleyecek.

Bu arada son yapılan ankete göre; yüzde 9 oyu bulunan Babacan'ın partisi,  yüzde 4 Ak Partili , yüzde 5 de diğer partilerin seçmenlerinden oy alıyor.

Aynı ankette Ahmet Davutoğlu ise Ak Partili seçmenin yüzde 2’sinin  oyunu alıyor. Davutoğlu hareketinin içinde halihazırda 40 civarında Ak Parti eski il başkanı bulunuyor.

DAVUTOĞLU CEPHESİ

Bu arada Ak Parti tarafından partiden ihracı için düğmeye basılan Ahmet Davutoğlu ve ekibi cephesinde de büyük hareketlilik var. Ki bu hafta ihraç edilmeleriyle ilgili savunmalarını yapacaklar.Ve bu sıradan bir savunma olmayacak.

Bir süredir savunma için hummalı bir çalışma yapan ekip, bununla da kalmayacak ve savunmalarını AK Parti Genel Merkezinden cep telefonlarından canlı olarak halkla da paylaşacak. Bu savunmanın metninin çok ciddi hazırlandığı ve AK Parti’nin yola çıktığı ilk günden bugüne kadar yapılan yanlışlar bir bir ortaya konacak. Sadece Ak Parti Disisplin kuruluna değil tüm Türkiye’ye canlı anlatılacak konular arasında bazı yolsuzluklar da açıklanacak.

Dedim ya,  yaz bitti siyaset ısınıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.