Netanyahu, UNESCO'yu da Reddetti

Netanyahu, UNESCO'yu da Reddetti

BM Genel Sekreteri Gutteres'in modern antisemitizmi tanımlamasının ardından, UNESCO da, Çarşamba günü bir Antisemitizm Forumu düzenleyeceğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tepki gecikmedi. 'Ben bu foruma gitmiyorum.'

benjamin netanyahu

 

BM Genel Sekreteri Gutteres'in modern antisemitizmi tanımlamasının ardından, UNESCO da 'antisemitizmi kuruluş ruhumuz olan eğitim ile yeneceğiz' açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine UNESCO, Çarşamba günü bir Antisemitizm Forumu düzenleyeceğini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tepki gecikmedi. 'Beni de bu foruma davet ettiler.Ancak davetlerini reddediyorum. dedi.

Foruma, devlet liderleri ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, katılımlarını bildirdi. Netanyahu, katılmamasının sebebini şöyle açıkladı: 'UNESCO'nun İsrail'e karşı kalıplaşmış önyargısı, değişmeyen tutumu, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayan BM kararından dolayı bu etkinliğe katılmayacağım.'

Netanyahu;

“Antisemitizm konulu her etkinliğe bütün çabamla katılmaya çalışmama rağmen,UNESCO Antisemitizm Forumu'na katılmayacağım.' sözlerini kullandı.

Nefret ve Kin Gütme Politikası

''UNESCO Genel Direktörü Aozulay'ın kendisi, 'Kudüs,İslam'ındır diyerek Kudüs üzerindeki Yahudi hakkını reddetti.'' şeklinde açıklamasını noktaladı.

Analistler, Netanyahu'nun antisemitizm konusunda atılan adımları görmezden geldiğini, geçmiş 'nefret'lerin hıncını almaya çalıştığını söyledi. Yahudi dinini aşırılaştırdığı ve nefret unsuru haline getirdiği belirtildi. Din savaşlarına hazırlık yapıldığı konusunda uyaran yorumlar da mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler