NATO, Rusya'yla Savaşa Mı Girecek? İngiltere'nin Son Açıklaması Kafa Karıştırdı...

NATO, Rusya'yla Savaşa Mı Girecek? İngiltere'nin Son Açıklaması Kafa Karıştırdı...

Polonya'da temaslarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Wes Streeting, Polonya ile 3 yıllık savunma işbirliği anlaşması imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'nun kararlılığını test ettiğini belirten Streeting, Birleşik Krallık vatandaşlarının Rusya ile savaş halinde olunabilecek senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da temaslarda bulunan İngiltere Savunma Bakanı Wes Streeting, Polonya Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında 3 yıllık savunma işbirliği anlaşması imzalandı.

ingiltere-nato-polonya

"PUTİN BİZİ TEST EDİYOR, KARARLILIĞIMIZI ÖLÇÜYOR"

İmza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İngiltere Savunma Bakanı Streeting, Rusya'nın saldırgan politikaları ve mevcut tehditler konusunda Polonya ile aynı değerlendirmeleri paylaştıklarını ifade etti.

Düşmanca amaçlar taşıyan insansız hava araçlarının (İHA) hava sahasını ihlal etmesi gibi vakalara karşı tüm NATO ülkelerinin önlem alması gerektiğini vurgulayan Streeting, "Putin bizi test ediyor, kararlılığımızı ölçüyor. Bu çok önemli bir an, çünkü Kremlin yönetimine bu tehditle karşı karşıya olduğumuzda birlikte hareket ettiğimizi, beraber durduğumuzu net bir şekilde gösteriyor" dedi.

ingiltere-nato-rusya-savas-uyarisi

"SAVAŞ SENARYOSUNA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Streeting, uyarılarının yalnızca bölge ülkeleri için geçerli olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu mesajın tüm Polonyalılar için çok açık olduğunu biliyorum. Ancak Birleşik Krallık vatandaşlarının da NATO ve NATO üyesi devletlerin Rusya ile savaş halinde olabileceği senaryoya hazırlıklı olmaları gerektiğini bilmesi gerekiyor."

NATO’nun bir savunma ittifakı olduğunu ve savaş başlatma amacı taşımadığını aktaran İngiliz Bakan, Rusya kaynaklı tehditlerin ancak caydırıcılık kapasitesinin artırılmasıyla azaltılabileceğini dile getirdi.

ingiltere-nato-rusya-savas-uyarisi

"İLİŞKİLERİMİZ HİÇ BU KADAR GÜÇLÜ OLMAMIŞTI"

Ev sahibi Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ise iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin tarihinin en güçlü seviyesinde olduğunu vurguladı. Kosiniak-Kamysz, hem İngiltere'nin hem de Polonya'nın Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya yönelik askeri ve diplomatik desteklerini kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler