"MİT müsteşarına güvenmiyorum, saraya çalışıyor"

"MİT müsteşarına güvenmiyorum, saraya çalışıyor"

CHP Lİderi Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın "İstihbarattan aldığım bilgi, Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakını HDP'li" şeklindeki sözlerini yorumladı.

MİT müsteşarına güvenmediğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ü izleyemeyen, Adil Öksüz'ü serbest bırakan istihbarat Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingini izliyor" dedi.

Star TV'de yayımlanan "Nazlı Çelik ile Seçim Özel" adlı programda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti istihbarat devleti mi? Demokratik devlet" diye konuştu.

"Asıl vahim olanı Erdoğan'ın bu açıklamayı kamuoyuna yapmış olmasıdır. 'İstihbarattan aldığım bilgiye göre...' " ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün dünya şunu düşünecek? Ülkede demokrasi yok. Yani demokrasi olmadığı söylemini perçinlemiş oluyor. Bizim ülkemizde demokrasi yok, ben istihbarattan alıyorum. Hangi istihbarat?

"MİT'ten mi alıyor? MİT'in müsteşarı ne oldu? İstifa etti, geldi, AK Parti'den seçime girmek istedi, listeye konmayınca tekrar görevine geri döndü. Biz oraya güvenmiyoruz ki. Ben o müsteşara güvenmiyorum ki. O müsteşar saraya çalışıyor, gayet net anlaşılıyor..."

"İstihbaratın orada başka bir görevi vardır, terör var mıdır, terörist var mıdır, bunu araştırır. Meşru organları araştırmak, meşru organlar hakkında soruşturma yapmak ne zamandan beri istihbaratın görevi oldu?"

'15 Temmuz'dan önce niye beklediniz, niye Gülen'i istemediniz?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Fethullah Gülen'in iadesi talebine ilişkin olarak partisinden bir heyetin Adalet Bakanlığı'nda yaptığı incelemelere yönelik değerlendirmeler de yaptı.

Gülen'in iadesine ilişkin 7 dosya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunların bir kısmının 15 Temmuz öncesine uzandığını ve aylarca bekletildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı'nın bu dosyaları ABD'ye göndermediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, hükümete öncelikle "Niye beklediniz? Niye istemediniz?" diye sordu.

15 Temmuz'dan sonra tüm dosyaların ABD'ye gönderildiğini kaydeden CHP lideri, "İadede bazı usul hataları var ama çok ciddi değil" dedi.

'Adil Öksüz dahil 5 kişinin konuşma bantları niye açıklanmıyor?'

Amerika'nın "Fethullah Gülen'in darbeye iştirakine" yönelik somut veri istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Somut veriler elbette istihbarat örgütünün elindedir" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe öncesi 5 kişi, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz dahil, bir villada toplantı yapıyorlar. MİT bu villanın adresini biliyor. Ve meclise de bildiriyor, raporlara da girdi. İçeride yapılan konuşma ne? Bu konuşmanın bant kayıtlarını biz istiyoruz...

"Bunlar herhalde darbeyi konuşuyorlar. Herhalde çay-kahve içmek için bir araya gelmedi bunlar. Herhalde tarih sohbetleri yapmak için bir araya gelmedi bunlar. Darbe yapmak için bir araya geldiler.... (MİT) herhalde bunları dinlemiştir. Niye açıklanmıyor bu bantlar?...

"Büyük bir ihtimalle orada belki de Fethullah Gülen ile de görüşmüşlerdi. 'Darbeyi şu tarihde yapacağız, emrinizi yerine getireceğiz'. Belki demişlerdir...

"Adil Öksüz'ü izleyemeyen, Adil Öksüz'ü serbest bırakan istihbarat Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingini izliyor."
Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisi üzerinden partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yüklenerek zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce cumhurbaşkanı seçilecek. O koltuğa oturacak. Bütün dünyaya güven verecek. Demokrasi konusunda adalet konusunda huzur konusunda... Türkiye genç ve dinamik bir cumhurbaşkanı seçecek" diye konuştu.

'Muharrem İnce yüzde 32'ye doğru gidiyor'

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin oy oranının partisinden fazla olmasını kendilerinin de isteyeceğini, anketlerde yüzde 30'u aştığını gördüklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Özel yaptırdığımız bir anket yok ama kamuoyuna yansıyan değişik anketler var. Bizim de gördüğümüz, yüzde 30 barajından yukarı gidiyor, 32'ye doğru. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha yukarı doğru çıkacak. Erdoğan inişte ama İnce yukarı doğru gidiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler