MİT, kamuya alımlarda liyakat istedi

MİT, kamuya alımlarda liyakat istedi

MİT, kamuya sızmak isteyen yapılanma/grup/zümrelerin engellenmesi için, kamu kurumlarına personel seçme ve yerleştirme aşamalarında liyakat esaslarına riayet edilmesini istedi


MİT Müsteşarı Hakan Fidan imzasıyla TBMM “15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu”na gönderilen gizli yazı görülmekte olan darbe davalarında dosyalara da girdi. MİT’in TBMM’ye gönderdiği raporda bundan sonra her türlü darbe girişiminin önlenmesi için alınması gereken öneriler de yer aldı.

FETÖ’nün darbe teşebbüsünün önümüzdeki süreçte bu tarz girişimlere karşı geliştirilecek tedbirlerin en üst düzeyde titizlikle ve sürekli olacak şekilde uygulanması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulanan raporda, “Akamete uğratılan darbe girişiminin ardından örgüt tarafından stratejik kurumlara sızmak ve güvenlik güçlerince alınan tedbirlere karşı koymak için yeni yöntemlere başvurması muhtemel görünmektedir. Bu kapsamda örgütün devlet kurumlarına ilk kez atanacak yeni alınacak memur kadrolarını öncelikli olarak hedef alması, elindeki kamu görevlilerine ait kimlik bilgilerini de kullanmak suretiyle yaratacağı şaibelerle devlete olan güveni zedelemeye matuf propaganda ve provokasyonlara yönelmesinin olasılık dahilinde olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

Aydınlık gazetesinde yayımlanan raporda, kamu kurumlarına sızmaların önlenmesi için yapılan önerilerde, “Kamu kurumlarında kadrolaşmayı hedefleyen yapılanma-grup-zümrelerin bu tarz girişimlerine karşı müteyakkız olunmasında ve kamu kurumlarına personel seçme ve yerleştirme aşamalarında liyakat esaslarına riayet edilmesine özen gösterilmesi” de istendi. Raporda bu konuda ayrıca şu görüşler de dile getirildi:

“Ülke yönetimini illegal yollarla ele geçirmek isteyen yapılanmaların, öncelikli hedefinin stratejik nitelikteki kurumlara sızmak olmasından hareketle, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, TSK, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere kritik önemi haiz kurum ve kuruluşların personeliyle ilgili güvenlik tahkikatlarının titizlikle sürdürülmelidir. Devlet memurlarının yabancılarla ilişkilerinin ve temaslarının kayıt altına alınmasına yönelik yasal düzenlemeye gidilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler