Dr. Onur AKBAŞ

Dr. Onur AKBAŞ

METRO VAKALARI: İKİ SENARYO BİR SENARİST

Youtuberlık metaforu etrafında salaş, embesil, tembel, asi ve hayatta başarıyı sadece kız arkadaşı edinmek olan, tip fukarası birinin bilindik istihbarat servisleri eli ile filmi çekilip nasıl gençliği uyuşturmada, fenomen haline getirildiği üzerine bir şeyler söyleyecek olsanız; adı iyi bilinen iki cemaat yurdu ya da evlerinde kalan öğrencilerini okuldaki destekleme kurslarına göndermeyip zorla sohbete götürdüklerini veya yurt nöbetçisi olduğu için yazılıya gönderilmeyen öğrenciyi ve bunlara hala mecbur bırakılan gariban çocukları konuşmak ya da yazmak istiyorken, bir namussuz el çıktı…

 

 ONUR AKBAŞ 

                                                                                                                     onurakbastde@gmail.com 

 

Hep böyledir. Bu coğrafyada ne zaman konuşulması gereken normal bir şeyler konuşulmak istense, mesela bilim dense, sanat dense, müzik dense, eğitim dense, dış politikadaki durumumuz masaya yatırılsa, dinci ya da seküler teröre karşı ya da uyuşturucu çetelerine karşı gençliğin korunması dense, youtuberlık metaforu etrafında salaş, embesil, tembel, asi ve hayatta başarıyı sadece kız arkadaşı edinmek olan, tip fukarası birinin bilindik istihbarat sevisleri eli ile filmi çekilip nasıl gençliği uyuşturmada, fenomen haline getirildiği üzerine bir şeyler söyleyecek olsanız; bir öğretmen arkadaşımın verdiği bilgiyi arz edeyim, adını, adı bilinen iki tarihsel tarikat/cemaat liderinin adından alan cemaat yurdu ya da evlerinde kalan öğrencilerini okuldaki destekleme kurslarına göndermeyip zorla sohbete götürdüklerini veya yurt nöbetçisi olduğu için yazılıya gönderilmeyen öğrenciyi ve bunlara hala mecbur bırakılan gariban çocukları konuşmak ya da yazmak istiyorken bir anda bilindik senaryoların şerefsiz senaristi/senaristleri,  Cumhuriyet Bayramı gibi insanlık adına bir kutsalımızı, GATA’da 29 Ekim’de üniformam içinde gururla göğsüm kabara kabara hem de söylemek ne kelime bağıra bağıra haykırdığım marşı, bir taraf içi boşaltılmış imgeler haline getirip, bir grup her devrin kullanışlı salağını -artık ne karşılığındaysa- bir araya toplayıp kendi halinde inancının gereği olarak giyinmiş mahcup bir vatandaşı rahatsız ettirdi.  

Tam buna öfkemiz dinmişken, aynı el, ilahi piyasasında tutunamamış (ki ben o piyasanın ciğerini bilirim) sarığı sarmış sakalı koymuş ama iş tutamamış birini metroya saldı. Detone falan da olsa Allah var gideri olan bir sesti. Zannederim bir iki gün daha bu konuşulur. Sonra bu senaryobir süre daha tekrarıyla devam eder. Büyük kavgalar çıkar mı, sanmam. Çünkü internet gerçeği ve hızlı haberleşme artık bu tür senaryoları çabuk ortaya çıkarıyor. Bir de gençlik youtuber taklidi ile meşgul. Aradığı heyecan artık bir tık ötede. Kendine de bir zararı yok. Hele şu son dönemlerde, dini aidiyet, mezhep, tarikat, cemaat, dava mava, vırt zırt kimsenin umurunda değil. Prim yapmıyor bunlar. Herkes adalet ve hakkaniyet peşinde, milletin derdi bu. 

BİZ NE KAYBETTİK? 

Bu vakitte sizi bilmem ama duran/durdurulan harekâtın akıbeti ne oldu? Üniversitelerde ve liselerde öğrenciyi okula göndermeyecek kadar güçlü tarikat-cemaat tahakkümü ne olacak? Meşhur ithamlarla dolu baaağğğzı ölüm vakaları olduydu cinayet mi değil mi falan onlar ne oldu? Üniversitelerin kitap raflarını dahi dolduramayan odalarında kimler oturur?  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum