Kosova, 'İsrail Bizi Tanırsa Biz de Kudüs'ü Tanırız, ABD Çıkarlarına Uyarız'

Kosova, 'İsrail Bizi Tanırsa Biz de Kudüs'ü Tanırız, ABD Çıkarlarına Uyarız'

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, 'İsrail bizi tanırsa, biz de Kudüs'ü tanırız. BM'de de ABD çıkarlarına aykırı davranmayız.' dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, 'İsrail Kosova'yı tanırsa, biz de Kudüs’ü tanırız.Ayrıca, BM'de de (ülke olarak tanınırsak ve üye olursak) hiçbir zaman ABD çıkarlarına aykırı oy kullanmayacağız' açıklamasında bulundu. 

Jerusalem Post haberine göre, Israil’in Kosova ile kültürel ve geleneksel bağları mevcuttu. Ancak, İsrail devlet politikası olarak tek taraflı tanımayı benimsemediği için Kosova'yı egemen devlet olarak tanımadı.Haberde, ABD'nin de Kosova'yı tanıdığına özellikle dikkat çekildi.

ABD Çıkarlarına Karşı Çıkmam

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, Arnavutluk televizyon kanalı Vizion Plus' a yaptığı açıklamada 'Kosova, İsrail tarafından tanındığı takdirde, ben de Kudüs’e Kosova Büyükelçiliği açacağım. Trump'ın da Kudüs kararına saygılıyım. BM'de bulunduğum takdirde, asla ABD çıkarlarına karşı oy vermem. 'ifadesinde bulundu. 

Bazı analistler,  Kosova'nın fırsatı değerlendirdiğini belirtirken, bazı analistler de ABD'nin Balkanlardaki kilit ve yayılma noktasının Kosova olacağını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler