Çin: 'Liberal Ticaretin Destekçisiyiz'

Çin: 'Liberal Ticaretin Destekçisiyiz'

Çin Premier'i Li Keqiang, 2018 Yaz Davos WEF (Dünya Ekonomik Forumu) kapsamında Çin'in Tianjin kentinde düzenlenen zirveye katıldı. 'Liberal ve serbest bir ticaretin destekçisiyiz.' dedi.

Çin Premier'i Li Keqiang, 2018 Yaz Davos WEF (Dünya Ekonomik Forumu) kapsamında Çin'in Tianjin kentinde düzenlenen zirveye katıldı. 'Liberal ve serbest bir ticaretin destekçisiyiz.' dedi.

Ticaret,finans,endüstri kuruluşları ve think-thanklerden temsilciler ile görüşen Premier,dünya ticareti için önemli mesajlar verdi. 

Premier ile görüşmeye 200'ü aşkın Avrupa ülkesi, Japonya ve Çin katıldı.

Dünya Ekonomik Formu yürütücülerinden Klaus Schwab'ın direktörlüğünde düzenlenen oturumda Premier, şu açıklamayı yaptı:

"Dünyadaki ekonomik dengeyi korumak için, finansal hizmetlerimizi devam ettiriyoruz.İş lisansları ve yabancı mülkiyeti konularındaki limitleri kaldırıyoruz,şu an için zaten Çin bankalarında yabancı mülkiyet sınırı kaldırıldı. Sigorta ve güvenlik firmalarında da bu üst limit kaldırılacak.

 Bildiğiniz üzere, vergide azaltmaya gittik. Buna rağmen, ekonomik hacmimiz büyüdüğü için,vergi gelirlerimizde  artış görüyoruz.

 Bu yılın ilk yarısında, endüstriyel firmaların karları yüzde on beş oranında arttı.Vergi oranlarını daha da azaltacağız.

Ticaret Liberalleşsin

"Ticaretin liberalleşmesi hedefimizdir. Gelişmekte olan ve özellikle az gelişmiş ülkelerin çıkarlarını korumak zorundayız. Herkesin çıkarına olan konuları tartışmalıyız,anlaşmalarımız da herkesin çıkarına olmalı." şeklinde cümlelerini sonlandırdı. 

Çin, geçtiğimiz günlerde Estonya,Litvanya ve Venezuela'nın ekonomik büyümelerini garanti etmiş ve dış yardım sözü vermişti. Bir Kuşak Bir Yol Projesi'ne geliştirdiği siyasi ilişkilerle daha fazla ülke katmayı hedefleyen Çin, 'kazan-kazan' politikası ile ilgi odağı oluşturuyor. Amacının,Avrupa ekonomisi ile işbirliği yapmak olduğunu belirten Çin, Avrupa'nın küçük ülkeleri ile ekonomilerini büyütme anlaşması yapıyor, büyük Avrupa ekonomilerinin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler