Kolesterol seviyesini dibe indiriyor! Damarlardaki yağı silip süpürüyor...

Kolesterol seviyesini dibe indiriyor! Damarlardaki yağı silip süpürüyor...

Kolesterol oranı, damarlardaki tıkanmayla birlikte yaşamı tehdit eden bir hastalığa dönüşebilir. Bu noktada beslenme, kolesterol seviyelerinin düzenlenmesindeki kilit nokta olarak öne çıkıyor...

Kolesterol oranı, damarlardaki tıkanmayla birlikte yaşamı tehdit eden bir hastalığa dönüşebilir. Bu noktada beslenme, kolesterol seviyelerinin düzenlenmesindeki kilit nokta olarak öne çıkıyor. Bu nedenle öncelikle hangi besinleri tükettiğinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Örneğin; doğadaki bir meyve, kolesterol oranınızı büyük oranda düşürebilir.

Penn State, Loma Linda, Tufts, Ucla ve Wake Forest üniversitelerinin ortak bir çalışması, oldukça ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Yapılan araştırmada 6 ay boyunca günde bir avokadoyiyen katılımcılarının vücutlarındaki sağlıksız kolesterol düzeylerinde düşüş görüldü.

Bu çalışma, avokado yemenin vücut ağırlığını, vücut kitle indeksini ve bölgesel yağlanma oranlarını düşürmeye yardımcı olup olmadığını ölçmek üzere tasarlanmıştı.

1000 fazla kilolu ve obez katılımcının yarısına günde bir avokado yemesini, diğer yarısının ise normal yeme şekline devam etmesi istendi.

Yapılan çalışma, düzenli avokado tüketiminin göbek yağı, karaciğer yağı ve bel çevresi üzerinde bir etkisi olmadığını bulsa da, düşük LDL kolesterol seviyelerindeki farklılıklar, araştırmacıların önemli veriler elde etmesini sağladı.

KALP SAĞLIĞINIZI DEVAM ETTİRMENİZİ SAĞLAR

KALP SAĞLIĞINIZI DEVAM ETTİRMENİZİ SAĞLAR

Vücudun iki tür kolesterol ürettiği bilinmektedir: yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL).

HDL, "iyi" kolesterol olarak bilinir ve kanınızdaki atardamarlarınızda birikebilecek "kötü" LDL kolesterolden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler