Kılıçdaroğlu: 'Şehidin Babasıyla Konuştum,Kimse Aramamış!'

Kılıçdaroğlu: 'Şehidin Babasıyla Konuştum,Kimse Aramamış!'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,TBMM'de,partisinin grup toplantısında konuştu: Emeklilikte Yaşa Takılanalar,Üçüncü Havalimanı,Tunceli'de donarak şehit olan askerlere değinen Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

'Şehidin Babasıyla Konuştum:Kimse Aramamış'

Kılıçdaroğlu,Tunceli'de donarak şehit olan askerlerimize değindi.İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun,sabah yaptığı açıklamada  'Kılıçdaroğlu Nazimiyelidir.Bu operasyon da Nazimiye’de.Acaba telefon açıp, kahramanlarımıza “Allah sizden razı olsun” dedi mi?' iddiasına cevap verdi:

"Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde, yani benim ilçemde iki askerimiz donarak şehit oldu. Şehidin babasıyla konuştuğumda şu bilgiyi aldım: Hiç kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor, 'oğlunuz donarak öldü dolayısıyla biz mezarını hazırladık' diye. İçimde derin bir vicdan acısı hissettim. Nasıl olur da böyle bir şey olur? 21'nci yüzyıldayız, nasıl olur da iki askerimiz donarak şehit olur? Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. Yanlış mı söylüyorum? Ben şehidin hakkını, annenin, babanın hakkını savunuyorum. 'Sen şehadetten ne anlarsın' diyor sevgili Erdoğan. Ben çok şey anlarım. Bu ülke için hayatını verenlerin hangi koşullarda askerlik yaptığını çok iyi bilirim ben. Senin gitmediğin yerlere gittim ben. Eksi 35-40 derecede nöbet tutan askerlerimizle beraber oldum ben. Onlarla yemek yedim, Afrin'e gidenlerle beraber oldum ben. Ve senin bilmediğin bir şey daha yaptım ben, bu ülkenin kahraman ordusunun rütbesini benim oğlum giydi ya senin oğlun ne yaptı?" 'Haklısın Kılıçdaroğlu ben bu işi araştıracağım' diyeceğine zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. En diplerdesin zaten.' cevabını verdi.

"ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPTIN! : 15 Temmuz Şehitlerini Kayırdın!"

Kendisinin ve partisinin şehitler arasında ayrım yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Şehit; siyasi görüşü, kimliği, dili, doğduğu yer ne olursa olsun bu ülke için hayatını vermişse başımız üstünde yeri vardır. Şehitler arasında ayrım yapmayız biz. Ama sen şehitler ayrımı yaptın." dedi.

Bu durumu ortadan kaldırmak için geçen yasama döneminde teklif verdiklerini ancak AK Parti oylarıyla kabul edilmediğini bildiren Kılıçdaroğlu, şimdi söz konusu teklifi yeniden TBMM'ye getireceklerini açıkladı.

'Elin Oğlu -40 Derecede Denize Giriyor. Bir Uyku Tulumu Veremediniz Mi Askerlere?'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Gaziler arasında da ayrım istemiyoruz. 15 Temmuz şehitleri için para toplandı, ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Ne oldu sevgili Erdoğan, ne oldu bu para, bunu da mı götürdün sen? Ben şehitlerin hakkını ve hukukunu savunuyorum. Ne oldu bu para? 15 Temmuz'dan bu yana ne oldu bu para? Neden vermiyorsun şehit yakınlarına. Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askerlere? Kalkmış 'benim dedem de efendim falan yerde, o da dondu.' Onu bir tarafa bırakıyorum da 21. yüzyıldayız, elin oğlu eksi 40 derecede, eksi 50 derecede denize giriyor, kutuplara gidiyor. 2018'in Ekim ayındayız, buna isyan ediyorum. Ben o şehitlerin hakkını hukukunu ararken ben suçlanıyorum, ağrıma giden o."

'Erdoğan!Sen 46 Yaşında Emekli Olacaksın,Hakkını Arayan Vatandaşa Kızacaksın'

"Hak arayan vatandaşa 'türedi' diyor. Nasıl der? Bu insan ya. Sen 46 yaşında emekli oluyorusun bu da ben de emekli olayım diyor. Kendi vatandaşına türedi diyen tek kişi var,o da Erdoğandır. Sen hem 46 yaşında emekli olacaksın, hem Cumhurbaşkanlığı hem emekli aylığı alacaksın, bu da yetmiyor 2019'da maaşına yüzde 26 zam yapacaksın. Hani ekonomik savaştaydık?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması:'Hak Aramak En Doğal Haktır'

'Hak aramak en doğal haktır. Sosyal güvenlik de bir haktır. Anayasa böyle der. Emeklilikte yaşa takılanlar diyorlar ki bizim hakkımız var. Geldik bir yere takıldık, bizim hakkımızı teslim edin bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar diyor. Tamamen uydurma. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verirken böyle bir yükü milletimizin sırtına yükleyebilir miyim? Sor millete referandum yap sor millete"

Kaşıkçı Cinayetine Erdoğan Mı Yardım Etti?

Kaşıkçı eğer uzun süre çıkmazsam Yasin Aktay'a ve karakola haber vereceksin der. Her şey planlı, özel uçakla katiller Türkiye'ye gelir ve cinayet işlenir sonra da ellerini kollarını sallayarak giderler. Erdoğan Salı'ya kadar açıklama yapacağım dedi ve soruları sıraladı.

Erdoğan'ın başdanışmanı "Türkiye kraliyet ailesine destek olarak olayı fazla deşelemeden yardımcı oluyor" diye yazdı. İşte bu yüzden kral Salman, Erdoğan'ı arayıp teşekkür etti. 

Acaba kralı kızdırırsak bize para vermezse ne olur diyor. Sen Türkiye'nin onurunu, gururunu ve haysiyetini satıyorsun.' dedi.

'ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI: Sonuç Üstünlerin Hukuku'

CHP Genel Başkanı, 'Üçüncü havalimanında kaç kişinin iş kazası sonucu öldüğünü kimse bilmiyor. Hak arayanlar şu an hapiste. Diyorlar ki, bizim maaşlarımız tam yatsın. Tahtakurularını temizleyin diyorlar. Hak arayanların hapiste olduğu biz düzen. CEO, 'işçi arkadaşlarımdan özür dilerim' diyor. Yargı onları hapse attı. Üstünlerin hukuku var çünkü.' diyerek konuyu gündeme getirdi.
 

Erdoğan'a üç sorum var;

Yanına isterse doktorunu da alabilir.

1- Hangi gerekçeyle sözleşme hükümleri değiştirilerek 4.5 milyar euro finansman garantisi verilmiştir?

2- En genç haziran 2013'te havalimanı yeri müteahhitlere teslim edilecekti. 2 yıllık gecikmede 2 milyar 90 milyon euro zarar, bu para ödendi mi?

3- Şartnameye göre havalimanının kotu denizden 90 metre yüksete olması lazım, 60 metreye düşürdüler. 1.3 milyar euro kazanç devlete geri ödendi mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler